Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nokia dementovala zvěsti o chystaném smartphonu s Androidem

9.7.2009, Pavel Bureš, aktualita
Nokia dementovala zvěsti o chystaném smartphonu s Androidem
V minulých dnech přinesla řada zahraničních médií informace o tom, že finská Nokia plánuje během září uvést na světové trhy blíže nespecifikované mobilní zařízení s operačním systémem Google Android. Tato informace vyvolala vlnu spekulací...
V minulých dnech přinesla řada zahraničních médií informace o tom, že finská Nokia plánuje během září uvést na světové trhy blíže nespecifikované mobilní zařízení s operačním systémem Google Android. Tato informace vyvolala vlnu spekulací a diskusí, kterým učinilo přítrž až prohlášení Nokia, jež kategoricky popřela vývoj jakéhokoliv zařízení s operačním systémem Google Android.

Připomeňme, že finský gigant používá ve svých smartphonech Symbian S60, který se nedávno dočkal i verze pro přístroje s dotekovým displejem a pokouší se konkurovat Apple iPhonu. Pokud bychom chtěli S60 hodnotit dle podílu smartphonů Nokia na trhu, nejsou na tom Finové tak dobře, jak by chtěli, podíl ke konci roku totiž klesl na 31 %.




Pro řadu uživatelů, kteří spíš než smartphone vyžadují kapesní počítač, může být v mnoha ohledech omezený Symbian nevyhovující a dali by přednost právě Androidu, který je populární nejen mezi linuxovými nadšenci. Doufejme, že Nokia svůj přístup k operačnímu systému společnosti Google ještě přehodnotí, mohli bychom se tak konečně dočkat nástupce populární Nokie n810, který by kromě velkého displeje a QWERTY klávesnice nabídnul také GSM/GPRS modul.

Zdroj: PC World