Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nokia podává nabídku na koupi společnosti Symbian

25.6.2008, Marek Štelčík, aktualita
Nokia podává nabídku na koupi společnosti Symbian
Společnost Nokia oznámila podání finanční nabídky na převzetí veškerých akcií společnosti Symbian Limited, které dosud společnost Nokia nevlastní, a to za cenu 3,647 eur za akcii. Čisté finanční náklady společnosti Nokia na nákup zhruba...
Společnost Nokia oznámila podání finanční nabídky na převzetí veškerých akcií společnosti Symbian Limited, které dosud společnost Nokia nevlastní, a to za cenu 3,647 eur za akcii. Čisté finanční náklady společnosti Nokia na nákup zhruba 52 % akcií společnosti Symbian Limited budou činit přibližně 264 milionů eur. Nokia získala závazný příslib společností Sony Ericsson, Telefonaktiebolaget LM Ericsson, Panasonic a Siemens k přijetí nabídky. Společnost Nokia rovněž předpokládá, že nabídku přijme i společnost Samsung Electronics. Tato akvizice je důležitým krokem k založení nadace Symbian Foundation, kterou Nokia oznámila společně se společnostmi AT&T, LG Electronics, Motorola, NTT DOCOMO, Samsung, Sony Ericsson, STMicroelectronics, Texas Instruments a Vodafone.



„Naší vizí je stát se nejrozšířenější softwarovou platformou na světě a již dnes operační systém Symbian OS skutečně na trhu v každém ohledu toto vedoucí postavení zaujímá,“ uvedl Olli-Pekka Kallasvuo, generální ředitel společnosti Nokia. K dnešnímu dni bylo prodáno více než 200 milionů telefonů s operačním systémem Symbian OS, přes 235 modelů od osmi dodavatelů do více než 250 mobilních sítí na celém světě. Do vývoje aplikací pro zařízení se Symbian OS jsou zapojeny více než čtyři miliony vývojářů. Společnost Nokia očekává, že akvizice bude dokončena v průběhu posledního čtvrtletí roku 2008.

Zdroj: TZ Nokia