Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nokia začne dodávat chytré telefony s navigací Ovi Maps zdarma

22.1.2010, Jan Vítek, aktualita
Nokia začne dodávat chytré telefony s navigací Ovi Maps zdarma
Společnost Nokia oznámila záměr dodávat se svými chytrými telefony novou verzi Ovi Maps zdarma. Tato aplikace slouží pro pěší i automobilovou navigaci a ke stažení je na adrese www.nokia.com/maps. Ovi Maps v nové verzi obsahují tzv. turn-by-turn...
Společnost Nokia oznámila záměr dodávat se svými chytrými telefony novou verzi Ovi Maps zdarma. Tato aplikace slouží pro pěší i automobilovou navigaci a ke stažení je na adrese www.nokia.com/maps.



Ovi Maps v nové verzi obsahují tzv. turn-by-turn navigaci pro 74 zemí a jsou k dispozici ve 46 jazykových mutacích. Dopravní informace jsou v ní pro 10 zemí a detailní mapové podklady pro dokonce 180 zemí. Nokia také slibuje, že bude tuto výhodu dále rychle rozšiřovat a přidávat další chytré telefony do seznamu kompatibilních přístrojů. Prozatím jsou dle stránek kompatibilní modely Nokia X6, Nokia N97 mini, E72, E55, E52, Nokia 6730 classic, Nokia 6710 Navigator, Nokia 5800 Xpressmusic, Nokia 5800 Navigation Edition a Nokia 5230.

„Měníme rozložení sil ve hře. Využitím naší akvizice společnosti NAVTEQ a naší kontextové nabídky služeb můžeme nyní dát komplexní navigační služby doslova do dlaně zákazníkům, ať jsou kdekoliv na světě a kdykoliv to potřebují – a to bez jakýchkoliv dodatečných nákladů,” řekl Anssi Vanjoki. „Přidáním kamer do našich telefonů jsme se brzy stali největším výrobcem fotoaparátů na světě. Cílem nových Ovi Maps je to samé v navigaci.”

Zdroj: TZ Nokia