Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Notebook se dvěma procesory
2.4.2004, Igor Viduna, aktualita
Firma Lieberman, známá jako výrobce extrémně výkonných notebooků (např. vyrábí notebook s procesorem Intel Pentium EE či stroje s přetaktovanými procesory), oznámila, že se hodlá pustit do výroby lap-topů se dvěma procesory. Známo zatím...
liborc (398) | 2.4.200410:31
Ja bych tipoval na PowerPC 970. Ma z nich nejnizsi spotrebu a vykon jako hrom. Pokud si nekdo koupi notebook se dvema procesory, jde o exhibicionistu a pouziti PowerPC procesoru mu bude imponovat. Pred casem jsem videl notebook s procesorem UltraSPARC a Solarisem 9 a muzu vam rict, ze pokud je nekdo rad stredem pozornosti, pak s timhle notebookem si ji mohl uzivat plnymi dousky. Napis UltraSPARC a Solaris beznemu cloveku nic nerekne a ani ve snu ho nenapadne, ze to je notebook hodny pozornosti, ale jakmile o ten notebook zavadil okem clovek z IT branze, tak jen vypoulil oci a zalapal po dechu.

Takze ja bych tipoval PowerPC.
Odpovědět0  0
Tomcat | 2.4.200412:28
No notebook dvěma procesory není jen pro exhibici­onistu. Notebooky se používají také jako technologické počítače­( analýzy a měření, ladění atd...­) nebo mobilní pracovní stanice ­( Catia PRO­/Ing ­) a tam je dual CPU je to nejlepší. Hodt né každej člověk s notebookem je exhibici­onistu nebo ­"Konstruktér v Powerpointu.­"
Produkty firmy Lieberman neznám ,ale čekám že to bude na platformě Intel. U x86 nekompatibilních CPU by byl problém software ­(u měřícího softwaru se počítá často s mobilním počítačm na platformě Wintel ­) a u AMD její nejen morální nevhodnost pro seriózní využití.
Odpovědět0  0
Ghx | 3.4.200420:04
Mas pravdu AMD je mene vhodny, treba tim, ze poskytuje vyssi vykon, nizsi spotrebu, podporu vic pameti, bezproblemovou kompatibilitu, 64bit rozsireni a nizsi cenu. Jeden duvod vedle druheho k vyberu Intelu :­-D
Odpovědět0  0
Tomcat | 5.4.200416:55
LoL ...bezproblemovou kompatibilitu... Lol ,že ty AMD64 Windows ještě nevyšli a už víš, že maj bezproblemovou kompatibilitu.
podporu vic pameti... ....WinXP ­(32bit­) podporujou max 4GB ­(2GB pro systém a 2GB pro aplykace­). pro 64bit Win viz. nahoře
nižší cenu!? Ale kde že. Nebavíme se tu o Athlon64 nebo AthlonFX, ale o dual Opteronu proti dual Intel Xeon

Hele promiň možná to bude znít elitářsky nebo snobsky, ale s firmami, které nabízejí jen, nebo převážně AMD notebooky se ta firma ve který dělám ani nebaví.
To samí s podobnejma humusoftama jako Umax ,Gericom ,Comfort a jinej rádoby velkejma výrobcema který s profesionálním nasazením nemaj nic společnýho.
To že používáme notobooky­(Toshiba­) na Intelu je ze špatných zkušeností s AMD. Jedná se někdy i o ­"mision­-critikal nasazení­" ve výrobním průmyslu.
Rozhodně profesionáln notebook na Intelu a pak na IBM 64bit ­(AIX­) nebo to může bej zmíněnej SUN.

Pokud se někomu podaří udělat profesionální AMD64 dual notebook ­(CAD,CAM, CAE ......­) který bude spolehlivý ­(na výkon se nehledí to je už bráno jako samozřejmost­) tak bude mít moje uznání. Zatím bohužel při vyslovení zmíňky, že někdo pracuje­(ne si hraje nebo rejpe DVD­) na platformě AMD dostávám škytavku.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.