Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notebooky Panasonic Toughbook budou i Santa Rosa platformy

26.5.2007, Marek Štelčík, aktualita
Notebooky Panasonic Toughbook budou i Santa Rosa platformy
Evropská divize společnosti Panasonic oznámila, že vylepší své notebooky série Toughbook. Vylepšení se však nebude týkat stávajících modelů, ale přibudou dva zcela nové. Ty ponesou modelové čísla CF-74 a CF-52 a založeny budou na nejnovější...
Evropská divize společnosti Panasonic oznámila, že vylepší své notebooky série Toughbook. Vylepšení se však nebude týkat stávajících modelů, ale přibudou dva zcela nové. Ty ponesou modelové čísla CF-74 a CF-52 a založeny budou na nejnovější Centrino platformě. Tyto Santa Rosa notebooky nabídnou vysokou odolnost v extrémních podmínkách, kde byly samozřejmě přímo testovány. Tyto notebooky pak budou poháněn Core 2 Duo procesory Ultra Low Voltage, čipová sada je Intel 965 Express a nechybí ani nový Wi-Fi adaptér a Intel Turbo Memory. Pokud si zvolíte model s integrovaným grafickým jádrem, tak to bylo samozřejmě u Santa Rosa platformy také vylepšeno na GMA X3100.


Využití najdou také mnohé bezpečnostní prvky pro zlepšení ochrany Vašich dat. Model CF-74 pak nabídne 13,3“ širokoúhlý displej, kryt ze slitiny hořčíku a již zmíněnou vysokou odolnost vůči vibracím, nárazu, polití klávesnice a touchpadu. Nechybí však ani DVD vypalovačka a samotný displej je uzpůsoben pro používání venku. Na baterie vydrží tento model zhruba 8 hodin. Model CF-52 je následníkem oblíbeného model CF-51 a nabídne 15“ XGA displej a stejné ochranné parametry. Na baterie vydrží 5,5 hodiny. Dostupnost těchto notebooků je stanovena na červen a červenec, ceny zůstávají záhadou stejně jako bližší technické parametry.

Zdroj: Lapotplogic