Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nová Clié k mání už i v Česku !

13.2.2002, Zdeněk Michálek, článek
Nová Clié k mání už i v Česku !
Zhruba dva týdny po svém oficiálním představení (a týden poté, co jej bylo možné koupit na Slovensku) se konečně Clié S360 (mnonochromatický) a Clié T615C (barevný) objevují i na českém trhu. Jak vypadají ceny a jejich porovnání s trhem v USA a na Slovensku ?
Doplněno 15.2.2002:
Tak jsem přechválil, díky čtenáři Bertikovi za upozornění. 14. února jsem se znovu podíval k PDAPlanet - a cena T615C už byla 19.990 Kč bez DPH. Mno, jestli to tak půjde dál...
T615 zdražila i na Slovensku v shopu na pilot.sk, naopak S360 šla o něco níže, takže při dovozu ze Slovenska vyjde S360 zhruba o pětistovku evněji (a to nepočítám eventuálně uspořené DPH :-)
Viz upravená tabulka:




Původní znění:
Nejrychlejší byl tentokrát PDA Planet, kterému se podařilo nová Clié dovézt a nabídnout jako první (na rozdíl od např. Handspring Treo 180g, jehož recenzi s velkou slávou anoncuje na své domácí stránce téměř měsíc poté, co jsme přinesli podrobnou recenzi my).



Sony Clié T615C




SONY Clié S360C

Jak to tedy cenově vypadá ? PDA Planet nabízí oba přístroje s "malou" češtinou, knihou Palm pro manažery a s disketou PlanetDISK (základní utilitky pro přístup k inetu apod.) Ceny jsou stanoveny následovně:



Odpovídající cena v Kč je vypočítána z "dolarové" ceny vynásobené aktuálním kurzem, povýšené o dopravné a clo a o přibližnou cenu publikace, "malé" češtiny a diskety, přepočet ze "slovenské" ceny je jen kurzový vzhledem k velmi podobné výbavě.

Co k tomu říci ? Cena je u obou modelů o něco nižší než jsem očekával, což je docela příjemné - cenové navýšení je možné považovat (na středoevropské poměry) za rozumné a odpovídající zvyklostem. Jsem zvědavý, jak zareagují na "nasazenou" cenu konkurenční české kamenné i internetové obchody.

Důležité ale je, že obě nové Clié jsou i u nás konečně k mání - vzhledem k svým parametrům i nasazené ceně by nemusely mít s odbytem problémy.