Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nová laserová myš a klávesnice rozšiřují G-série Logitechu

20.5.2006, Jan Vítek, aktualita
Nová laserová myš a klávesnice rozšiřují G-série Logitechu
Novinkou je tedy jak laserová myš Logitech G3, tak klávesnice G11. Myš je navržena pro leváky i praváky, tudíž je osově souměrná. Jedná se o model určený pro nižší segment trhu, kam už svou cenou nezasahují myši G5 a G7. Přesnost senzoru...
Novinkou je tedy jak laserová myš Logitech G3, tak klávesnice G11. Myš je navržena pro leváky i praváky, tudíž je osově souměrná. Jedná se o model určený pro nižší segment trhu, kam už svou cenou nezasahují myši G5 a G7. Přesnost senzoru činí 2000dpi a zpracovává se 6,4Mpix za vteřinu. Rozlišení můžete měnit jednoduše s pomocí tlačítka pod kolečkem, ovšem pro plné využití snímacích schopností bude zapotřebí mít nainstalovaný obslužný software. Logitech G3 se se svou velikostí řadí mezi menší myši, tudíž je určena spíše pro ty, kteří jsou zvyklí s myší pracovat především prsty. Vhodný je také speciální povrch nazvaný DryGrip pro jisté uchopení myši. Naopak pro hladké klouzání po podložce má G3 zespodu připevněny podložky z polytetrafluoretylenu (PTFE).


Klávesnice G11 připomíná dobře známý model G15, avšak zde nenajdeme výklopný informační displej. Všechny ostatní prvky zůstavají stejné, tudíž i zde budeme moci využít 18 programovatelných kláves v levé části klávesnice a také třech M tlačítek, které přepínáním mezi režimy dovolují programovatelným klávesám přiřadit dohromady 52 příkazů a maker. Klávesnice je také podsvícena modrou barvou prosvítající skrz klávesy s volbou dvou intenzit svitu. Nechybí ani funkce USB rozbočovače - na horním okraji jsou umístěny dva USB porty, na každé straně jeden, tudíž můžete ke klávesnici snadno a pohodlně připojit USB Flash disk, či jiné zařízení.


Předpokládaná cena je v ČR pro myš Logitech G3 stanovena na 1490,- a klávesnice Logitech G11 by měla být k mání za 1990,- Kč.

Zdroj: Logitech