Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nová řada ultrapřenosných notebooků a tabletu Lenovo

29.6.2007, Jan Vítek, aktualita
Nová řada ultrapřenosných notebooků a tabletu Lenovo
Především pro pracovníky na cestách předurčila společnost Lenovo svou novou řadu notebooků ThinkPad X61 a X61s a tabletu TabletPC X61 založených na ničem jiném než platformě Santa Rosa od Intelu. Dle tiskové zprávy mají překvapit především...
Především pro pracovníky na cestách předurčila společnost Lenovo svou novou řadu notebooků ThinkPad X61 a X61s a tabletu TabletPC X61 založených na ničem jiném než platformě Santa Rosa od Intelu. Dle tiskové zprávy mají překvapit především o 30 % vyšším výkonem v bezdrátové komunikaci, což nemůže znamenat nic jiného, než využití Wi-Fi Draft N. Dále je zde prodloužená výdrž na baterie. Ta u modelu ThinkPad X61s činí s osmičlánkovou baterií a přídavnou baterií 12 hodin. ThinkPad X61 a TabletPC X61 mají vydržet 11 a 10 hodin.



"Spolu s tím, jak se mění tradiční pracoviště, zákazníci mluví jako o nejdůležitějších faktorech o mobilitě, spolehlivosti, možnostech připojení k internetu a zabezpečení,” říká Marc Godin, vice president, Worldwide Notebook z obchodní divize společnosti Lenovo. "Navrhli jsme naše poslední ultrapřenosné notebooky ThinkPad tak, aby zákazníci dostali ze svých počítačů to nejlepší ve všech těchto oblastech."



Rozšířenou bezpečnost pak reprezentuje tlačítko pro vypnutí a zapnutí ochrany pevného disku pomocí 32bytového hesla a také možnosti deaktivování I/O portů. Displeje SXGA+ využívají technologii SuperView, která má zvýšit čitelnost displeje i při přímém slunečním světle. Lenovo rovněž oznámilo novinky v řadě Lenovo 3000 - model V200 s vestavěnou optickou mechanikou, displejem Vibrant View a řadou multimediálních prvků a také N200 se 14palcovým širokoúhlým displejem.

ThinkPad X61 a X61s, TabletPC X61 a Lenovo 3000 V200 se u nás již prodávají v anglické verzi a v české verzi mají být dostupné už počátkem července. ThinkPady řady X61 stojí od 43.990 Kč, Lenovo 3000 V200 pak od 36.990 Kč bez DPH. Více informací hledejte mezi produkty firmy.

Zdroj: Lenovo