Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové beta ovladače NVIDIA pro zvýšení výkonu Bioshock a zlepšení podpory PureVideo

23.8.2007, Jan Vítek, aktualita
Nové beta ovladače NVIDIA pro zvýšení výkonu Bioshock a zlepšení podpory PureVideo
NVIDIA přišla s tiskovým prohlášením, v němž popisuje své nové beta ovladače v163.44, které vydala speciálně pro hru Bioshock - volné pokračování slavného System Shocku - jež se právě v těchto dnech dostává na trh. Od NVIDIE je to již klasický...
NVIDIA přišla s tiskovým prohlášením, v němž popisuje své nové beta ovladače v163.44, které vydala speciálně pro hru Bioshock - volné pokračování slavného System Shocku - jež se právě v těchto dnech dostává na trh. Od NVIDIE je to již klasický tah, avšak nejde pouze o vylepšení výkonu ve zmíněné hře, ale také o zlepšení podpory technologie PureVideo u systému MS Windows XP a Vista.



Majitelé licence systému Windows Vista a grafické karty s podporou DirectX 10 také budou zajímat dva hotfixy, které vydal Microsoft. První vylepšuje výkon při použití více GPU a můžete jej najít zde. Druhý má pak zlepšit stabilitu u aplikací, které velmi vytěžují paměti u karet s objemem větším než 512 MB - stahujte zde.

Co se týče nových ovladačů a výkonu ve hře Bioshock, tak si NVIDIA neodpustila pochlubit se s výsledky. GeForce 8800 GTX má nabídnout 30 - 40 FPS v rozlišení 2560 x 1600. GeForce 8600 GTS pak stejné rozmezí framerate v rozlišení 1280 x 1024 při maximálních detailech a u SLI systémů by uživatelé měli zaznamenat 40 - 50% nárůst výkonu. Konkurenční Crossfire PRÝ vyšší výkon nenabídne.

Stáhnutím nových ovladačů si také u karet s GPU GeForce 8600, 8500 a 8400 vylepšíte akceleraci HD videí, tedy obsahu Blu-ray a HD DVD. Uživatelé Cyberlink PowerDVD Ultra si však budou muset stáhnout dodatečný patch pro Windows XP zde. V systému Vista pak nové drivery přidají podporu pro HD video post-processing u GeForce 8500. Uživatelé Windows XP se mají dočkat záhy.

Co se týče AMD, pak to také přispěchalo se svým hotfixem, ale ten dle informací na doprovodných stránkách řeší spíše problémy se zobrazením než výkon. Stahovat můžete zde.

Zdroj: NVIDIA