Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové herní notebooky od Asusu

9.6.2008, Michal Vysušil, aktualita
Nové herní notebooky od Asusu
Známý výrobce hardware, společnost Asus, chystá uvést na trh dva nové notebooky. Ty budou určeny především pro hráče, či pro zákazníky požadující vysoký výkon. Modely ponesou označení G50 V a G71 V. Ten první bude mít displej o velikosti...
Známý výrobce hardware, společnost Asus, chystá uvést na trh dva nové notebooky. Ty budou určeny především pro hráče, či pro zákazníky požadující vysoký výkon. Modely ponesou označení G50 V a G71 V. Ten první bude mít displej o velikosti 15,4“ se speciální technologií, která by měla umožnit „reálné“ 3D zobrazení bez potřeby nějakých dalších pomůcek (speciální brýle). Pro všechny případy půjde toto zobrazení vypnout.

Asus G50 V bude osazen grafickou kartou NVIDIA GeForce 9700M GT. Ta sice nepatří mezi absolutní špičku, ale pro hraní většiny titulů by měla bohatě stačit. Karta bude mít 512 MB GDDR3 se 128bitovou sběrnicí. Celý notebook bude postaven na platformě Intel Centrino 2. Tedy čipová sada PM45, slušných 4GB RAM (DDR2, 800 MHz). Data budete ukládat na dva disky o kapacitách 320 GB.



Druhý jmenovaný, Asus G71 V bude mít větší displej (17“) ale již bez speciálního 3D zobrazení. Hardwarová konfigurace bude vesměs stejná jako u menšího bratříčka, nicméně bude použito rychlejších pamětí s taktem 1066 MHz. Také by měl být snadno přetaktovatelný, jak uvádí výrobce. Navíc se rozšíří disková kapacita – dva 500 GB SATA disky. A pokud vás již omrzí hraní her, tak možná využijete integrovaný TV tuner. Zvuk zde obstarají reproduktory renomované značky Altec Lansing.



Novinky od Asusu mají také celkem zajímavý design, který se ale nemusí líbit každému. U obou notebooků je navíc použita klávesnice disponující numerickou částí.

Zdroj: Fudzilla