Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové LCD od BenQ

15.1.2010, Jakub Doležal, aktualita
Nové LCD od BenQ
Známý výrobce LCD monitorů oznámil několik novinek, které rozšíří jeho současné portfolio. Jak je u společnosti BenQ zvykem jsou tyto produkty zaměřeny na co nejpřívětivější cenu. Jako první si představíme model M2700HD, který na první pohled...
Známý výrobce LCD monitorů oznámil několik novinek, které rozšíří jeho současné portfolio. Jak je u společnosti BenQ zvykem jsou tyto produkty zaměřeny na co nejpřívětivější cenu.



Jako první si představíme model M2700HD, který na první pohled zaujme úhlopříčkou o velikosti 27“. BenQ pro tento model použil panel s nativním rozlišením 1920 x 1080 pixelů, odezvou 5ms, jasem 400-nit a dynamickým kontrastem 50 000:1. Zvukový doprovod obstarají integrované reproduktory s celkovým výkonem 10 W a podporou prostorového zvuku EmbracingSound.



Čím dál častěji přidávají výrobci, různé systémy na vylepšení obrazu a ani BenQ nechce zůstat pozadu. Monitor M2700HD bude disponovat technologií „Senseye Human Vision Technology“, která se pomocí úprav šesti různých hodnot (jas, dynamický kontrast, barevné tóny, …) bude snažit vytvořit co nejvíce věrohodný obraz. Dalším možností vylepšení obrazu jsou přednastavené módy (kancelář, film, hry, foto,…).



BenQ tento monitor nenabízí pouze k PC, ale díky velké úhlopříčce jej lze použít i jako částečnou náhradu za televizi. Z konektorů jsou k dispozici dva HDMI 1.3, DVI, kompozitní, komponentní a SPDIF vstup. V balení také naleznete dálkový ovladač pro snadnější obsluhu. Model BenQ M2700HD se začne prodávat v následujících týdnech za velmi příznivých 8000 Kč ($435).



Mezi dalšími novinkami se objevily také dva monitory s LED podsvícením. Model G920WL disponuje úhlopříčkou 19“ a rozlišením 1280 x 800 pixelů. Dynamický kontrast je prý pět milionů ku jedné, avšak je otázkou, jak této hodnoty výrobce dosáhl. Model G922HDL nabídne úhlopříčku 18,5“ při rozlišení 1366x768 a dynamickém kontrastu 2 000 000:1. Pro oba modely je společná odezva 5 ms, jas 250 cd/m2 a typický kontrast 1000:1.



První zásilky LED monitorů můžeme očekávat až ke konci tohoto roku. Cena za jednotlivé modely zatím nebyla oznámena.

Zdroj: itechnews.net, benq.com, impress