Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové notebooky z dílen společnosti Dell

10.5.2007, Marek Štelčík, aktualita
Nové notebooky z dílen společnosti Dell
Právě dnes vydala společnost Dell tiskovou zprávu představující již desátou generaci notebooků řady Latitude určenou zákazníkům v regionu EMEA (Evropa, Blízký východ a Afrika). Společnost tak chce údajně splnit přání, které znělo „být více...
Právě dnes vydala společnost Dell tiskovou zprávu představující již desátou generaci notebooků řady Latitude určenou zákazníkům v regionu EMEA (Evropa, Blízký východ a Afrika). Společnost tak chce údajně splnit přání, které znělo „být více mobilní“. Konkrétně se jedná o modely Latitude D630, D830 a D531, které se vyznačují konfigurovatelností, lepší konektivitou a delší výdrží baterií. Společnost dále uvedla, že začne nabízet vysoce mobilní notebook Latitude D430 jakožto nástupce současného typu D420. Další novinkou nadcházejících týdnů bude mobilní pracovní stanice Dell Precision M4300. Nová řada notebooků Latitude nabízí zákazníkům výběr z technologií pro ukládání dat včetně „solid state drive“ (SSD) na bázi paměti typu flash, která přináší vyšší výkon, spolehlivost a dlouhou životnost.


Další novinkou jsou šifrované pevné disky, možnost volby karty Intel Turbo Memory cache nebo hybridního pevného disku, které využívají paměti typu flash a zkracují dobu potřebnou pro naběhnutí operačního systému. Nechybí však ani Wi-Fi adaptér, čtečky paměťových karet, TPM, snímač otisků prstů a odolný kryt ze slitiny hliníku. Tyto již zmíněné rysy a mnohé další dává společnost pod tři označení nesoucí názvy HyperConnect, Smart Security a RoadReady. Pokud se podíváme na některé z modelů, tak například Latitude D630 nabídne širokoúhlý 14,1“ XGA displej, procesor Core 2 Duo T7100 a hmotnost 2,3kg. Zde bude cena začínat na 33900Kč bez DPH a poplatků na dopravu.


Model Latitude D830 bude cenou začínat na 37950Kč a zde naleznete 15,4“ širokoúhlý XGA displej a procesor Core 2 Duo T7100. Hmotnost v základní variantě je 2,71kg. Latitude D531 bude naopak určen pro příznivce AMD, kde je poháněn procesory AMD Turion 64 a Sempron s jedním nebo dvěma jádry. I zde je k dispozici širokoúhlý displej a technologie TrueLife pro věrnější barvy. Hmotnost je 2,3kg a cena v závislosti na konfiguraci začne na 21100Kč. Prvně dva zmíněné notebooky mohou dosáhnout v závislosti na použití výdrže až 9,4 hodiny. Velikost pevného disku závisí na Vás, stejně tak operační paměť, která je v základu 1GB. Grafické operace obstarává v základu GMA X3100.

Zdroj: Dell