Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové řady LCD panelů Asus - 19, 20 a 22 palců

24.10.2006, Pavel Kovač, aktualita
Nové řady LCD panelů Asus - 19, 20 a 22 palců
Asus vydal nové panely, které spadají do dvou nových řad MW a VW. Jejich velikost je od 19" do 22" a všechny jsou postaveny na technologii TN. Tato technologie poskytuje pouze základní obrazové vlastnosti a hodí se převážně do kanceláří...
Asus vydal nové panely, které spadají do dvou nových řad MW a VW. Jejich velikost je od 19" do 22" a všechny jsou postaveny na technologii TN. Tato technologie poskytuje pouze základní obrazové vlastnosti a hodí se převážně do kanceláří a na méně náročné hraní her. Design těchto panelů je vcelku inovativní a to hlavně v provedení tlačítek, která jsou nejspíše dotyková a zasazená do kovového čelního pruhu. Ve spodní části jsou integrované reproduktory o výkonu 2x1W nebo 2x2W. Naštěstí reproduktory nikterak nezvětšují dolní rámeček, a tak se jich nemusíte bát. Monitory jsou vybaveny HDCP ochranou tudíž nevznikne problém při přehrávání chráněného videa ve Windows Vista na BlueRay a HD-DVD.



A o jaké monitory jde? Všechny modely jdou takříkajíc s dobou a jsou tedy širokoúhlé. Prvním je MW221U, který má rozlišení 1680x1050 a 2ms papírovou odezvu (Asus tuto urychlenou odezvu nazývá "Trace Free"). Druhým je prakticky shodný panel MW201U, který je však pouze 20" velký a má lehce nižší pozorovací úhel. Pak jsou zde dva 19" VW191(T) a VW192(T) s rozlišením 1440x900, a ono "T" na konci značí DVI vstup a vlastně i HDCP. Všechny podrobné vlastnosti jsou v následující tabulce.



Je trošku škoda, že v dnešní době se stále vyrábějí v největší míře TN panely, které jsou již dávno překonány jinými technologiemi.

Zdroj: Asus