Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové reproduktory X-540 společnosti Logitech

19.10.2006, Marek Štelčík, aktualita
Nové reproduktory X-540 společnosti Logitech
Společnost Logitech, přední výrobce multimediálních reproduktorů, minulý týden oznámila uvedení reproduktorového systému Logitech X-540, cenově dostupného systému s prostorovým zvukem navrženého pro hráče. Nový reproduktorový systém umožňuje...
Společnost Logitech, přední výrobce multimediálních reproduktorů, minulý týden oznámila uvedení reproduktorového systému Logitech X-540, cenově dostupného systému s prostorovým zvukem navrženého pro hráče. Nový reproduktorový systém umožňuje lidem si vychutnávat prostorový zvuk i ze zdrojů pouze se dvěma kanály díky matrixové technologii pro surround zvuk. A těm, kdo pro zobrazení her používají ploché monitory bez příhodného místa, kam postavit reproduktor středního kanálu, pomůže integrovaná klipsna, na níž společnost podala patentovou přihlášku – elegantně a bezpečně uchytí středový reproduktor na horní okraj monitoru a ušetří tak místo na pracovním stole.


Technologie matrixového prostorového zvuku signál z běžných dvoukanálových zdrojů stereo zvuku rozdělí do pěti kanálů a nesníží přitom jeho zvukovou kvalitu. Aby ovládání bylo pohodlné, je tlačítko pro aktivaci matrixového zpracování umístěno na ovládacím centru společně s tlačítkem vypínače, ovládáním hlasitosti a konektorem pro připojení sluchátek. Sestava pěti satelitů a subwooferu poskytuje efektivní (RMS) zvukový výkon 70 wattů. Očekává se, že reproduktorový systém Logitech X-540 bude k dostání ve Spojených státech a v Evropě během října. Jeho doporučená maloobchodní cena pro ČR bude 2790 Kč s DPH.

Zdroj: logitech