Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové ThinkPady na plánech Lenovo

4.2.2010, Jakub Doležal, aktualita
Nové ThinkPady na plánech Lenovo
Internetem nyní koluje nová roadmapa společnosti Lenovo, zaměřená na notebooky ThinkPad. Na trhu by se měla objevit zbrusu nová řada a také model s dotykovou obrazovkou. Nabídka notebooků ThinkPad se podle předpokladů měla obejít v tomto...
Internetem nyní koluje nová roadmapa společnosti Lenovo, zaměřená na notebooky ThinkPad. Na trhu by se měla objevit zbrusu nová řada a také model s dotykovou obrazovkou.



Nabídka notebooků ThinkPad se podle předpokladů měla obejít v tomto roce bez řady R, která za přívětivou cenu nabízela některé funkce a technologie z dražších ThinkPadů řady T. Podle uniklé roadmapy to však vypadá, že nová řada L zaplní místo po starých „Rkách“. Technické specifikace jsou zatím velkou neznámou.



Další novinkou je model X201 a tablet X201t. Technických specifikací není k dispozici také příliš mnoho. Zatím je známo, že by měl být tablet osazen dvou-jádrovým Core i7 s podporou Hyper-threading. Pro větší výdrž baterie, bude použita ULV verze s hodnotou TDP okolo 20 W. Oproti modelu X200 prý bude přítomen touchpad.



Posledním kouskem, který je vidět na plánu Lenova je ThinkPad W701. Tento model je určen pro náročné grafické, či CAD/CAM aplikace, tedy můžeme očekávat Core i7 procesor a rychlé DDR3 paměti. Jako grafickou kartu Lenovo použije nejspíše model ze stáje Nvidia, neboť u současných modelů T410 a T510 přesedlal výrobce z ATI na Nvidii.

Zatím se však jedná o spekulace a nepodložené informace, které se mohou do vydání nových ThinkPadů změnit.

Zdroj: Engadget, Notebookreview