Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové zdroje od společnosti Corsair - HX620W a HX520W

4.8.2006, Jakub Sadílek, aktualita
Nové zdroje od společnosti Corsair - HX620W a HX520W
Corsair - ve spojitosti s tímto výrobcem si většina z nás vybaví firmu se známou produkcí pamětí (a případně vodního chlazení). Management této firmy se však pravděpodobně rozhodl, že je čas přijít s něčím novým. Tou novinkou je dvojce počítačových...
Corsair - ve spojitosti s tímto výrobcem si většina z nás vybaví firmu se známou produkcí pamětí (a případně vodního chlazení). Management této firmy se však pravděpodobně rozhodl, že je čas přijít s něčím novým. Tou novinkou je dvojce počítačových zdrojů s označením HX620W a HX520W. A jak už jsme u firmy Corsair zvyklí, nebude se jednat o standardní zdroje, ale naopak můžeme očekávat množství „vychytávek“a výkon dostačující standardním PC. Jak už samotné názvy zdrojů napovídají, jde o verze 520W a 620W. Takovou „vychytávkou“ by mohla být například modulární kabeláž (přestože tato vlastnost už není žádnou novinkou), aneb možnost si „přicvaknout“ pouze ty kabely, které zrovna potřebujete, což značně přispívá k proudění vzduchu v počítačové skříni. O odtah vzduchu ze skříně se stará 120mm regulovatelný ventilátor s hlučností 20dB (při 40% zatížení) – 36dB (100%).



Uživatele jistě potěší dva kabely PCI-Express (pro dvě grafické karty v SLI či CrossFire), tři 12V větve s maximálním proudem 18A a osm napájecích konektorů pro SATA zařízení. Maximální proudové zatížení zdroje jako celku činí 50A (40A u 520W verze). Výrobcem udaná maximální účinost je 80%.



Pokud jde o dostupnost, v České republice je můžeme očekávat během následujících 2-3 týdnů. V zahraničí jsou zdroje již dostupné a to za 170 € za silnější, tedy 620W a 130€ za slabší verzi. Na obě dvě zařízení je 5-ti letá záruka.

Zdroj: www.behardware.com, www.pcper.com