Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Novému iPhonu 14 se na sociálních sítích vysmívá dcera Steva Jobse

9.9.2022, Milan Šurkala, aktualita
Novému iPhonu 14 se na sociálních sítích vysmívá dcera Steva Jobse
Základní model Apple iPhone 14 na první pohled vypadá být až příliš podobný předchozímu iPhonu 13. Nedostatku inovací se tak na sociálních sítích vysmívá i samotná dcera Steva Jobse. Je ale výsměch opravdu oprávněný?
Apple před pár dny představil nové telefony iPhone 14 a zatímco je možné vidět i názory, že Pro je dosud největší revolucí (např. díky 48MPx fotoaparátu, satelitnímu připojení, Always-on displeji,...), o základním modelu iPhone 14 panují spíše opačné názory. Může za to především ten fakt, že má loňský procesor A15 Bionic a tělo také nedoznalo žádných výraznějších změn. Nedostatku inovací se tak vysmívá dokonce i dcera samotného Steva Jobse, 23letá Eve Jobs. Ta na Instagram Stories zveřejnila snímek muže, který ukazuje novou košili, jež je ale úplně stejná jako ta, kterou má zrovna na sobě. K tomu přidala, že takto vypadá, když upgraduje z iPhonu 13 na iPhone 14.
 
Apple iPhone 14
 
Je nutné říci, že úniky opravdu naznačovaly, že se toho u základního modelu moc nezmění, a spousta toho byla nakonec i potvrzena. Otázkou nicméně je, zda je nový iPhone 14 opravdu až tak moc bez inovací.
 
Eve Jobs meme
 
Pokud jde totiž o procesor, tam došlo jen k tomu, že má A15 Bionic z loňských iPhonů 13 Pro, tedy si polepšil ze 4 na 5 grafických jader, nové modely nicméně zvýšily množství RAM ze 4 GB na 6 GB. Dostalo se tu na detekci autonehod díky novým senzorům i možnost satelitní konektivity v případě nouze. Máme zde nový 12MPx fotoaparát typu 1/1,7" se světelnějším objektivem, vylepšení se dočkala i selfie kamerka, která má nyní 12 MPx a autofokus. Photonic Engine pak výrazně vylepšuje kvalitu snímků za špatného světla na všech třech fotoaparátech. Video dostalo nový akční režim pro stabilizaci jako na gimbalu. Lepší je také blesk a Cinematic Mode nyní podporuje i 4K rozlišení do 30 fps. Co si myslíte vy, jsou tyto všechny změny dostatečné nebo ne?
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.