Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Novinka SHW: rozšířená prezentace aktualit

18.7.2007, Karel Polívka, aktualita
Novinka SHW: rozšířená prezentace aktualit
Vzhledem ke zvýšenému počtu aktualit na SHW v poslední době jsme rozšířili jejich prezentaci i na další typy stránek. Aktuality v rubrikách Průměrně se u nás poslední dobou objeví denně cca 15 nových aktualit, které jsou z různých oblastí....
Vzhledem ke zvýšenému počtu aktualit na SHW v poslední době jsme rozšířili jejich prezentaci i na další typy stránek.


Aktuality v rubrikách


Průměrně se u nás poslední dobou objeví denně cca 15 nových aktualit, které jsou z různých oblastí. Doposud ale nebylo možné si nějakým způsobem vybrat aktuality pouze z jedné oblasti (například z oblasti procesorů nebo grafických karet). Pokud čtenář navštívil konkrétní rubriku (kliknutím na odkaz v boxíku "Rubriky" v levém sloupci), mohl procházet pouze mezi články, které do ní patří (aktuality se v ní vůbec nezobrazovaly, přičemž jediná možnost, jak mezi nimi bylo možné procházet, bylo stránkování jejich hromadným výpisem, což vzhledem k jejich množství bylo v podstatě pro účely nějakého tematického třídění nepoužitelné).

Nově se při zobrazení rubriky v horní části stránky zobrazí nový boxík "Aktuality", který obsahuje 10 nejnovějších aktualit patřících do dané rubriky. Pod ním se už dále zobrazují bez změny všechny ostatní prvky, na které jsme byli doposud zvyklí.



V tomto novém boxíku se aktuality zobrazují podobným způsobem jako na hlavní stránce Světa hardware (v levé části je zobrazen datum publikace, dále nadpis aktuality a na konci odkaz na stránku s diskuzními příspěvky). Zcela nová je zde ale spodní část boxíku, která má šedé pozadí a v ní se nachází text se dvěma odkazy:

Další aktuality z této rubriky zobrazit jako: seznam s nadpisy | stránkový výpis



Odkaz "seznam s nadpisy" směřuje na stránku obsahující seznam 100 odkazů posledních aktualit z dané rubriky (jejich prezentace je stejná jako v rubrice - tedy jako je popsáno výše). V dolní části je stránkovač na zobrazení starších aktualit.

Odkaz "stránkový výpis" směřuje na stránku obsahující 15 posledních aktualit z dané rubriky v jejich plném znění. V dolní části je opět stránkovač na zobrazení starších aktualit.


Aktuality při procházení archivu (použití kalendáře)


Na hlavní stránce se nachází ve spodní části následující 3 odkazy: Tento týden, Minulý týden, Předminulý týden. Při jejich odkliknutí se doposud zobrazoval pouze seznam článků, které byly publikované v odpovídajícím týdnu. To samé následovalo při použití kalendáře umístěného v pravém sloupci.



Nově se však na stránce obsahující výpis článků z daného týdne zobrazí každý den jako samostatný boxík, v jehož vrchní části se nachází publikované články a ve spodní části se nachází seznam všech aktualit z daného dne (s uvedením času publikace, nadpisu a odkazu na stránku s diskuzními příspěvky).



Tato rozšíření byla už potřebná a také se díky tomu aktuality po pár dnech tolik neztratí, jakmile zmizí ze seznamu na hlavní stránce, jako tomu bylo doposud.