Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Novinky společnosti Apple pro Českou republiku

20.9.2007, Marek Štelčík, aktualita
Novinky společnosti Apple pro Českou republiku
Společnost Czech Data Systems, Apple IMC, přináší pro přenosné počítače MacBook Pro a pracovní stanice Mac Pro novou servisní službu. Služba garantuje servisní zásah u zákazníka a zajištění opravy do následujícího pracovního dne. "Uživatelé...
Společnost Czech Data Systems, Apple IMC, přináší pro přenosné počítače MacBook Pro a pracovní stanice Mac Pro novou servisní službu. Služba garantuje servisní zásah u zákazníka a zajištění opravy do následujícího pracovního dne. "Uživatelé našich profesionálních počítačů často pracují na projektech, u kterých nerozhodují dny, ale hodiny," prohlásil Christophe Chastan, generální ředitel společnosti Czech Data Systems, Apple IMC. "Tito uživatelé vyžadují a potřebují mít svůj počítač i svá data stále k dispozici a žádají vyšší než standardní úroveň servisních služeb. Služba servisního zásahu do druhého pracovního dne na místě u zákazníka je poskytována prostřednictvím nového servisního partnera, GSMobile Service s.r.o. a služba bude nabízena u počítačů MacBook Pro a Mac Pro. Zároveň společnost představila nový podcastový portál DigitalUniverse, kterým reaguje na obrovský nástup podcastů po celém světě a zároveň chce vyprovokovat tvorbu podcastů v České republice. Spuštěním portálu DigitalUniverse chce společnost více seznámit veřejnost a zároveň podnítit domácí tvorbu podcastů. Portál DigitalUniverse bude zpočátku fungovat jako katalog českých podcastů s plnou podporou pro aplikaci iTunes. Uživatel klepne na odkaz příslušného podcastu a okamžitě dojde k jeho přidání do knihovny podcastů v iTunes. Následně bude přidána možnost tvorby vlastních podcastů.



Oficiálně byl pro náš český trh představen nový iPod classic s úložnou kapacitou 80GB a 160GB. Nový iPod classic, který představuje už šestou generaci tohoto přehrávače, přináší všechny funkce, které si zákazníci na přehrávačích iPod oblíbili plus zdokonalené uživatelské rozhraní s funkcí Cover Flow a celokovový kryt. Cena 80GB modelu je 7690 Kč, 160GB model stojí 10850 Kč. Kryt je vyroben z eloxovaného hliníku a leštěné nerezové oceli. Nový 160GB iPod classic vydrží přehrávat hudbu až 40 hodin a video až 7 hodin, 80GB model vydrží přehrávat hudbu až 30 hodin a video 5 hodin, ale vhodný bude i pro hraní her.





Dále byl na náš trh vypuštěn nový iPod Nano s novým designem. Nová generace nejoblíbenějšího hudebního přehrávače na světě nabízí dvoupalcový displej s rozlišením 204 dpi, na kterém mohou uživatelé sledovat své oblíbené filmy, televizní pořady a hudební videa ve stejné kvalitě, jakou dosud nabízel iPod 5. generace. iPod nano vydrží přehrávat hudbu až 24 hodin a video až 5 hodin. Jeho celokovový kryt je vyroben z eloxovaného hliníku a leštěné nerezové oceli a přehrávač se prodává v pěti nových barvách – stříbrné, černé, zelené a tyrkysové jako zvláštní edice i v červené. Displej je o 65 procent jasnější než displej předchozí generace, rozlišení je 320 x 240 bodů.



Představení na našem trhu se dočkal i nový iPod touch s revolučním dotykovým ovládáním společnosti Apple, které umožňuje uživatelům vyhledávat a přehrávat hudbu, videa a další obsah na 3,5“ displeji pomocí několika dotyků prstem. iPod touch dále jako první iPod obsahuje bezdrátové rozhraní Wi-Fi a dvě aplikace, které je využívají – Safari, internetový prohlížeč, který podporuje vyhledávací služby Google Search a Yahoo! oneSearch; aplikaci Apple YouTube, která umožňuje bezdrátově sledovat přes 10 miliónů bezplatných videoklipů na oblíbeném video serveru. iPod touch je tenký 8 mm a jeho cena začíná od 9330 Kč. Nový iPod touch bude na českém trhu k dispozici během druhé poloviny října. Samotný 8GB model přehrávače iPod touch bude stát již zmíněných 9330 Kč a 16GB model bude za 12360 Kč. Hudbu vydrží iPod touch přehrávat až 22 hodin, video až 5 hodin. Všechny nové iPody můžete zakoupit na internetovém obchodě Apple (store.apple.cz), ve specializovaných prodejnách Apple či u autorizovaných dealerů.

Zdroj: Apple