Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Novinky z konference společnosti Asus

8.3.2007, Marek Štelčík, aktualita
Novinky z konference společnosti Asus
Společnost ASUSTeK Computer představila na tiskové konferenci řadu inovativních produktů, od výkonných grafických karet přes základní desky až po stylové notebooky. Stává se tak jedním z prvních výrobců základních desek, který získal logo...
Společnost ASUSTeK Computer představila na tiskové konferenci řadu inovativních produktů, od výkonných grafických karet přes základní desky až po stylové notebooky. Stává se tak jedním z prvních výrobců základních desek, který získal logo Microsoft Windows Vista Premium. Na tiskové konferenci představil jeden ze čtyř modelů desek, navržený přímo pro tento nový operační systém. Základní deska M2N32-SLI Premium Vista Edition je založena na nForce 590 SLI MCP a podporuje AMD Athlon 64 FX.


Navíc, stejně jako ostatní modely z edice Vista, je vybavena doplňky, jako je například ScreenDUO, AI Remote, AP Trigger, TPM (Trusted Platform Module) nebo ASAP (ASUS Accelerated Propeller). Na druhé straně základní deska Crosshair, která je součástí série produktů s názvem Republic of Gamers (R.O.G), určené skalním hráčům a overclockerům, se může pochlubit užitečnými funkcemi pro ladění herního systému. Jednou z nich je malý displej LCD Poster, který zobrazuje místo kódů přímo názvy všech bootovacích procesů.

Dále společnost představila na konferenci sérii grafických karet EN8800. Představovaný model EN8800GTX/HTDP/768M je jedním z nejvýkonnějších řešení společnosti. Karta je poháněna DirectX 10-ready GPU od společnosti nVidia, což mimo jiné přináší kompatibilitu s aktuálním operačním systémem Microsoft Vista pro budoucí upgrady. EN8800GTX je plně kompatibilní s funkcí Shader Model 4.0 a umožňuje účinný postup dávkování objektů her a dat, navíc poskytuje podstatně bohatší a intenzivnější zážitky ze hry.


Na závěr byl představen tenký LCD monitor LS201. Vysoký kontrast 2000:1 zaručuje ostrý a jasný obraz. Efekt Light-in-Motion podél vnitřního okraje hliníkové základny vytváří příjemné světelné pozadí. LS201 je dodáván spolu s technologií ASUS Splendid Video Intelligence a je rovněž certifikován pro Windows Vista Premium

.

O samotných produktech a bližších technických parametrech jsme Vás již dříve informovali formou aktualit.

Zdroj: asus
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.