Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový 8GB MP3 přehrávač od společnosti Sandisk

22.8.2006, Jakub Sadílek, aktualita
Nový 8GB MP3 přehrávač od společnosti Sandisk
Pokud jde o velkokapacitní flashové MP3 přehrávače, tak naposledy jsme mluvili o Microsoft Zune a o 6GB iPodu firmy Apple. Nyní se budeme zabývat dalším velice podobným produktem, tentokrát od firmy Sandisk s označením SansaTM e280. Produkt...
Pokud jde o velkokapacitní flashové MP3 přehrávače, tak naposledy jsme mluvili o Microsoft Zune a o 6GB iPodu firmy Apple. Nyní se budeme zabývat dalším velice podobným produktem, tentokrát od firmy Sandisk s označením SansaTM e280. Produkt má k dispozici hned 8GB úložného prostoru (flash paměť) dostačujících pro přibližně 2000 skladeb. 8GB úložného prostoru není konečnou hranicí tohoto přístroje, pro rozšíření paměti je k dispozici MicroSD slot, který umožňuje rozšíření až na 16GB (tedy orientačně cca na 4000 skladeb).



Z prohlášení marketingového ředitele Erica Boneho je nejdražší součástkou všech přehrávačů flash paměť a neboť si ji Sandisk vyrábí sám, může nabídnout podstatně levnější přehrávač. Pro uživatele bude asi nejdůležitější výbava a cena přehrávače. Přehrávač je vybaven barevným 1,8“ TFT displejem, na němž je schopen zobrazit status přehrávaných skladeb, fotografie v mnoha formátech, video sekvence, FM tuner, diktafon. Na Li-on baterii vydrží 20hodin přehrávaní. Přehrávač podporuje Microsoft PlaysForSure.

Asi opravdu nejatraktivnější věcí na celém přístroji je jeho cena. Ta činí pouhých 250 dolarů, což je cena schopná konkurovat i známějším firmám jako je Apple, jejíž přehrávač iPod Nano je ve stejné ceně vybaven pouze poloviční kapacitou.

Spolu s tímto novým produktem klesne i cena starších modelů e250 (2GB), e260 (4GB) a e270 (6GB) na 140, 180 a 220 dolarů.

Zdroj: www.dailytech.com