Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový design Classmate PC, který je určen pro práci s počítačem při výuce

14.1.2009, Marek Štelčík, aktualita
Nový design Classmate PC, který je určen pro práci s počítačem při výuce
Na letošním veletrhu CES představili výrobci počítačů několik nových návrhů počítačů Classmate PC. Doplnili tak současnou řadu laptopů, určenou žákům základních škol. Nový design umožňuje změnit tvar standardního počítače na tablet s dotykovým...
Na letošním veletrhu CES představili výrobci počítačů několik nových návrhů počítačů Classmate PC. Doplnili tak současnou řadu laptopů, určenou žákům základních škol. Nový design umožňuje změnit tvar standardního počítače na tablet s dotykovým displejem. Otočení displeje o 180 °, rotační kamera a dotykový displej umožňují přirozenou interaktivitu práce při výuce.

Změny v designu byly provedeny na základě průzkumů mezi studenty a učiteli v rámci pilotních programů a na základě výsledků etnografických studií. I původní provedení je však poměrně úspěšné, především v Portugalsku si našel velkou oblibu. Intel proto například oznámil spolupráci s portugalským výrobcem OEM, firmou JP Sá Couto a místní vývojářskou společností CEIIA.



Cílem je navrhnout nový typ počítače s novými funkcemi, reagujícími na specifické potřeby Portugalců (rozšířené možnosti psaní a čtení, větší displej, větší paměťová kapacita nebo doplňkové možnosti připojení 3G a WiMAX). Samotné netbooky jsou založené na architektuře Intel a využívají procesory Atom. Nechybí voděodolná klávesnice a zařízení je uzpůsobeno, aby zvládalo i hrubší zacházení (nárazy, otřesy, občasné pády).

Zdroj: Intel