Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový Freestyle notebook od VIA

13.5.2009, Michal Vysušil, aktualita
Nový Freestyle notebook od VIA
Společnost VIA připravuje malý notebook (odmítá označení netbook...) postavený na platformě Nano. Ta by se měla postarat o větší výkon, než nabízí konkurenční Atom od Intelu. Novinka nesoucí označení Freestyle 1300n bude disponovat displejem...
Společnost VIA připravuje malý notebook (odmítá označení netbook...) postavený na platformě Nano. Ta by se měla postarat o větší výkon, než nabízí konkurenční Atom od Intelu.

Novinka nesoucí označení Freestyle 1300n bude disponovat displejem s úhlopříčkou 11,6“ a rozlišením 1366 x 768 pixelů. Na trhu bude dostupná ve velkém množství barevných provedení a s různými povrchovými úpravami. Freestyle 1300n bude poháněn pouze tříčlánkovou Li-Pol baterií.



Co se týká hardwarových specifikací, najdeme zde procesor VIA Nano tepající na frekvenci 1,3 GHz a starší čipovou sadu VIA VX800 (vypadá jako největší slabina celého notebooku). Svá data uložíte buď na klasický pevný disk nebo na SSD. Samozřejmostí je v dnešní době WiFi, Bluetooth 2.0 a gigabitový ethernet. Ve víku displeje také nalezneme webovou kameru s klasickým rozlišením 1,3 MPix. Na notebooku dále najdeme trojici USB 2.0 portů, čtečku paměťových karet, D-sub konektor. Výrobce také nabídne možnost 3G a WiMAX konektivity.

VIA Freestyle 1300n bude mít rozměry 281 x 198 x 25 mm a hmotnost 1,3 kg. V nabídce budou možná až tři operační systémy, jednalo by se o Microsoft Windows XP, Vista Home basic a Linux. Novinka by se měla dostat do prodeje koncem toho roku.

Zde si můžete prohlédnout video toho notebooku.

Zdroj: Fudzilla