Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový linuxový směrovač WGR614L od společnosti Netgear

21.7.2008, Jan Vítek, aktualita
Nový linuxový směrovač WGR614L od společnosti Netgear
Společnost Netgear uvede na trh nový Open Source Wireless-G směrovač s označením WGR614L, jenž byl dle firmy navržen pro to, aby sloužil jako spolehlivá základna podporující spektrum aplikací, které tvoří opensourcová komunita. Směrovač...
Společnost Netgear uvede na trh nový Open Source Wireless-G směrovač s označením WGR614L, jenž byl dle firmy navržen pro to, aby sloužil jako spolehlivá základna podporující spektrum aplikací, které tvoří opensourcová komunita. Směrovač ale také získal certifikaci Works with Windows Vista.



Ve výbavě má 240MHz MIPS procesor s 16kB instrukční cache, 16kB datovou cache, 1kB pre-fetch cache a dále také 4 MB flash a 16 MB RAM paměti. Využívá externí 2dBi anténu a také druhou vnitřní diverzní anténu, pracuje s firmwary Tomato i DD-WRT a brzo bude podporovat také OpenWRT. Pokud se o něm chcete dozvědět více, můžete navštívit komunitu, která se stará o jeho podporu, kde je možné stáhnout si firmware, přečíst odborné články či projít si diskusní fóra.

A co se týče možností konektivity, nabízen je jeden WAN port 10/100, přepínač LAN 10/100 se čtyřmi porty a také Access Point standardu 802.11G. Směrovač WGR614L umožňuje statické i dynamické směrování s TCP/IP, VPN průchod (IPSec, L2TP), NAT, PPTP, PPPoE, DHCP (pro klienta i server) a Bigpond. Firewall má stavovou inspekci packetů a pro ochranu Wi-Fi zde máme až 152bitové šifrování WEP, WPA, WPA2-PSK a WPS (chráněné Wi-Fi nastavení).

Směrovač bude na trh uveden v září a jeho předpokládaná cena činí 1090 Kč bez DPH.

Zdroj: TZ Netgear