Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový Samsung Epic 4G, aneb Galaxy S Pro?

13.8.2010, Jakub Doležal, aktualita
Nový Samsung Epic 4G, aneb Galaxy S Pro?
Na internetových stránkách amerického operátora Sprint se objevil nový komunikátor Epic 4G, který vznikl ve spolupráci se společností Samsung. Parametry jsou podobné již prodávanému Galaxy S kromě výsuvné klávesnice. Díváme se tedy na finální...
Na internetových stránkách amerického operátora Sprint se objevil nový komunikátor Epic 4G, který vznikl ve spolupráci se společností Samsung. Parametry jsou podobné již prodávanému Galaxy S kromě výsuvné klávesnice. Díváme se tedy na finální podobu připravovaného Galaxy S Pro?



Práce na modelu Epic 4G byly již známy v průběhu června tohoto roku, avšak jednalo se spíše o zákulisní debaty, než oficiálně potvrzené informace. Nyní však operátor Sprint představil na svých stránkách nový komunikátor včetně finálních specifikací. Na scéně se tak objevuje další Android s QWERTY klávesnicí.



Pohled na parametry okamžitě připomene Galaxy S a ani samotný Samsung tuto skutečnost nijak nemaskuje, tedy spíše naopak, neboť tento model prezentuje s přídomkem „Galaxy S phone“. Budoucí vlastníci dostanou 4palcový kapacitní dotykový Super AMOLED displej, procesor Cortex A8 Hummingbird s frekvencí 1 GHz, 512 MB operační paměti a Android 2.1, přičemž upgrade na Froyo je prý zaručen.



Na fotografování, či nahrávání 720p videa je připraven fotoaparát s rozlišením 5 MPx a zkrátka nepřijdou ani uživatelé využívající videohovory, neboť se v přední části nachází kamera s VGA rozlišením. Komunikace s okolím probíhá přes Bluetooth 2.1, či Wi-Fi s 802.11 b/g/n, navíc je zde přítomné DLNA. Pro navigaci je připraven GPS čip a digitální kompas. Mapy a uživatelská data můžete ukládat na přiloženou 16GB MicroSD kartu.


Již z názvu komunikátoru je jasné, že je nový Epic určen pro 4G sítě, které se nyní rozrůstají v USA. Nicméně je zde i zpětná podpora pro 3G pokrytí. Psaní SMS, poznámek, či emailů je možné jak přes virtuální Swype, tak přes výsuvnou QWERTY klávesnici. Pro napájení je připravena 1500mAh baterie.

Na americkém trhu bude tento komunikátor nabízen od 31. srpna na 2letou smlouvu za 4900 Kč ($250). Bohužel zatím žádný evropský operátor neohlásil dovoz tohoto modelu, avšak je možné očekávat, že se zde objeví velmi podobný model pod označením Galaxy S Pro.

Zdroj: Sprint, TCM, Engadget