Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový Thinkpad T400s otestován

23.6.2009, Jakub Doležal, aktualita
Nový Thinkpad T400s otestován
V nedávné aktualitě jsme vás informovali o plánech Lenova pro rok 2009 a 2010. Z tabulky bylo možné vyčíst, že co nevidět se k nám dostane nový model T400s. Nový Thinkpad doznal několika změn, které se dotkly celkového vzhledu. Tělo notebooku...
V nedávné aktualitě jsme vás informovali o plánech Lenova pro rok 2009 a 2010. Z tabulky bylo možné vyčíst, že co nevidět se k nám dostane nový model T400s.



Nový Thinkpad doznal několika změn, které se dotkly celkového vzhledu. Tělo notebooku je o poznání tenčí než současně nabízené Thinkpady. Uvidíme, jak se to projeví na pověstné tuhosti šasi. Displej notebooku se nyní vrací zpět na střed, což znamená, že umístění Wi-Fi antén ve víku displeje doznalo jistých změn.

Přepracování se dočkala i klávesnice, která nabízí přibližně stejné rozložení, avšak zvětšeny byly některé klávesy. Změny jsou i v ovládání hlasitosti, navíc přibyla klávesa pro ztišení mikrofonu. Nový touchpad nyní podporuje multi-dotyková gesta. Uživatel tak může za pomocí dvou prstů zoomovat, otáčet a scrollovat.



Po hardwarové stránce se stále jedná o Centrino 2 s integrovanou grafikou Intel 4500MHD. V nabídce jsou dva úsporné procesory Intel Core 2 Duo (SP9400, SP9600) s TDP 25W. Operační paměť pracuje na frekvenci 1066MHz(DDR3), dodávány budou konfigurace 1GB/2GB/4GB. Pevné disky jsou nabízeny ve variantě SSD, nebo klasické 2,5“ s 5400RPM. Displej s úhlopříčkou 14,1“ nabídne rozlišení WXGA+ (1440x900) a LED podsvícení. Z konektorové nabídky stojí za zmínku kombinované USB/eSATA a Displayport.

Softwarová výbava je jako vždy bohatá a od výrobce jsou předinstalovány ThinkVantage aplikace. Lze tak spravovat napájení, Wi-Fi, čidlo náklonu, zálohu dat, externí monitory a mnoho dalšího. Většina těchto aplikací má na klávesnici vyhrazené zkratky pro spuštění.

Cena ani datum vydání pro ČR zatím nejsou známy. V USA lze pořídit T400s v základní konfiguraci za 30500 Kč ($1,599).

Zdroj: hothardware.com