Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA a zvěsti o nových kartách připravovaných na únor

28.12.2007, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA a zvěsti o nových kartách připravovaných na únor
Společnost NVIDIA má dle několika různých zdrojů připravovat celou řadu nových produktů, jež by se oficiálně představily na začátku roku, především tedy v únoru. Především to má být již zmiňovaná GeForce 9600 ve verzi GT, která nese také...
Společnost NVIDIA má dle několika různých zdrojů připravovat celou řadu nových produktů, jež by se oficiálně představily na začátku roku, především tedy v únoru. Především to má být již zmiňovaná GeForce 9600 ve verzi GT, která nese také označení D9P. Specifikace jsou následující: takt jádra 500 MHz, paměti 2000 MHz a 64 shader procesorů.



Jiné zdroje mluví také o kartách NVIDIA GeForce 8800 GS, jako novém soupeři pro konkurenční mainstream. Tyto karty mají vycházet z dnešních 8800 GT, takže využijí čipy G92 s 96 shader procesory, 192bitové paměťové rozhraní a maximálně 384 MB RAM. A aby toho nebylo málo, tak zde se také zmiňují o dvojčipových kartách GeForce 9800 GX2 s kódovým označením D9E, jež mají být také představeny zhruba v polovině února a mluví se i o vzkřísení čtyřcestného, 4-way SLI (nebo také quad SLI). Zkratky D9M, D9P a D9E tedy mají označovat 9. generaci řešení pro mainstream (M), performance (P) a enthusiast (E) trhy s desktopovými počítači (D).

Avšak samozřejmě nelze vše pokládat za pravdivé a zvláště je podivné zařazení vypuštění karet 8800 GS k nové generaci GeForce 9XXX, která již má podporovat DirectX 10.1 a zvláště tedy její postavení proti GeForce 9600 GT. Dříve se také mluvilo o tom, že devátá generace GeForce přijde sice v únoru, ale pouze v podobě hi-endu a mainstream bude následovat až několik měsíců poté, na což jsme ostatně zvyklí. Ostatně uvidíme již brzy, i když NVIDIA jistě hodlá jako obvykle vše až do poslední chvíle tajit.

Zdroj: X-bit labs
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.