Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA finančně stále roste

10.11.2017, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA finančně stále roste
Společnost NVIDIA zažívá další velice úspěšný rok plný růstu, což dokládají i její nejnovější finanční výsledky. Jensen Huang se tak mohl pochlubit růstem napříč všemi hlavními divizemi firmy. 
Hlavní zpráva je, že NVIDIA zakončila třetí kvartál dalším rekordem, a to třebami 2,64 miliard dolarů, což je o 32 procent lepší než v předchozím roce a o 18 procent lepší než v bezprostředně předchozím kvartále. 
 
 
Dle GAAP principů také činil zisk na rozředěnou akcii rovněž rekordních 1,33 dolarů, a to je meziroční růst dokonce o 60 procent a mezikvartální o 45 procent. Dle Non-GAAP principů je tento zisk na rozředěnou akcii trošku překvapivě zcela stejný, a to tedy také 1,33 USD, ale rozdíly jsou odlišné, čili o 41 % více než před rokem a o 32 % více oproti druhému letošnímu kvartálu. 
 
Jensen Huang si pochvaluje především zájem průmyslu o řešení pro umělou inteligenci, kde NVIDIA už nabízí nejnovější GPU Volta a dále pak platformu TensorRT pro hyperscale datacentra. Vedel toho si dobře vedly také herní GeForce i konzole Nintendo Switch založená na hardwaru NVIDIE. Co se týče autonomního řízení, pro tento trh má NVIDIA už připravena nový DRIVE PX Pegasus, jenž se má stát mozkem nových "robotaxi".
 
Firma si tak mohla dovolit vykoupit své akcie v hodnotě 909 milionů a vyplatit na dividendách čtvrt miliardy dolarů, což platí pro tři letošní kvartály. Za celý fiskální rok 2018 chce NVIDIA svým akcionářům vydat celkem 1,25 miliardy dolarů a stejný plán platí pro rok 2019. 
 
Pro finální kvartál fiskálního roku 2018 NVIDIA plánuje tržby 2,65 miliardy plus/minus dvě procenta s hrubou marží kolem 60 procentt. 
 
Zdroj: TZ NVIDIA