Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA možná bude pokračovat s výrobou samostatných akcelerátorů fyziky

8.2.2008, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA možná bude pokračovat s výrobou samostatných akcelerátorů fyziky
Ageia, která byla nedávno akvizována NVIDIÍ, oznámila, že samostatné akcelerátory fyziky, jako je nyní PhysX, by mohly být po nějaký čas i pod taktovkou firmy NVIDIA dále produkovány. Není tedy vyloučeno, že se objeví i další verze, jak...
Ageia, která byla nedávno akvizována NVIDIÍ, oznámila, že samostatné akcelerátory fyziky, jako je nyní PhysX, by mohly být po nějaký čas i pod taktovkou firmy NVIDIA dále produkovány. Není tedy vyloučeno, že se objeví i další verze, jak podotkl viceprezident marketingu společnosti Ageia, Michael Steele. Ten se mimochodem také zmínil, že podpora zákazníkům ze strany jeho firmy nekončí.



Zajímavé je, že společnost Ageia prodejní úspěchy zrovna neslaví, ale přesto o její existenci a také o existenci akcelerátorů s PPU jednotkami ví mnoho lidí. Ti ale také ví o dosavadní mizivé softwarové podpoře, což by nový vlastník mohl změnit. Dle viceprezidenta Steela se také NVIDIA bude dále řídit taktovkou trhu. Existuje tedy šance, že NVIDIA se postará o větší podporu svých PPU v hrách a bude i nadále vyrábět samostatné akcelerátory fyziky.



„NVIDIA chce být otevřená ve svém dalším vývoji softwaru pro PhysX, aby jej rozšířila na co nejvíce platforem u PC i konzolí. NVIDIA rozumí lépe než kdokoliv jiný potřebě vytvořit velký a neomezený trh pro herní vývojáře. Nemyslím si, že někdo bude zpochybňovat jejich schopnosti podporovat vývojovou komunitu. Nastartovat fyziku ve hrách a poté pro ně přinést ten nejlepší hardware je dobré pro hráče,“ dodal Michael Steele.

Zdroj: X-bit labs