Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA: neplánujeme koupi firmy VIA

15.5.2008, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA: neplánujeme koupi firmy VIA
CEO společnosti NVIDIA, Jen-Hsun Huang, se vyjádřil v rozhovoru, že jeho firma nemá v plánu koupit tvrdě bojující VIA, o čemž se v poslední době objevovaly spekulace. Nepotvrzené zprávy jsme samozřejmě brali s rezervou, ale stejně tak je...
CEO společnosti NVIDIA, Jen-Hsun Huang, se vyjádřil v rozhovoru, že jeho firma nemá v plánu koupit tvrdě bojující VIA, o čemž se v poslední době objevovaly spekulace. Nepotvrzené zprávy jsme samozřejmě brali s rezervou, ale stejně tak je třeba chápat i oficiální vyjádření, jak je patrné například z akvizice firmy Ageia, která do poslední chvíle tvrdila, že má plány do budoucna a že zůstane samostatná. Krátce na to byla koupena právě NVIDIÍ.



Přesto Huangova slova pro Cnet News.com znějí celkem jistě: "Nepotřebují naše peníze. Já nepotřebuji jejich. Vede se jim dobře. Lidé chtějí vytvářet drama." Firmy se také minulý měsíc dohodly na spolupráci, v jejímž rámci bude NVIDIA tvořit čipové sady pro procesory VIA, čímž se zrodí platforma označená jako nejlevnější řešení pro Vista Premium. Někteří lidé ale věří, že NVIDIA hodlá dřiv nebo později vstoupit sama na trh s procesory, čímž by byla schopna dodávat vlastní platformy složené z CPU, GPU a čipových sad. Huang ale říká, že NVIDIA se zaměřuje čistě na vizualizační technologie, i když samozřejmě je schopna vycítit příležitost a nabídnout potřebné produkty ostatním firmám, jak to učinila právě nedávno s VIA.

Zdroj: X-bit labs