Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nVidia nForce 650i Ultra konečně na světě

3.4.2007, Jan Vítek, aktualita
nVidia nForce 650i Ultra konečně na světě
Server ChileHardware přinesl obrázek referenční základní desky nVidia s čipovou sadou nForce 650i Ultra. Tato sada se odvozuje od 650i SLI, již dnes bez problémů pořídíte a liší se právě absencí podpory módu SLI, tedy provozu dvou grafických...
Server ChileHardware přinesl obrázek referenční základní desky nVidia s čipovou sadou nForce 650i Ultra. Tato sada se odvozuje od 650i SLI, již dnes bez problémů pořídíte a liší se právě absencí podpory módu SLI, tedy provozu dvou grafických karet najednou v kooperaci.


- klikněte pro zvětšení -

Tyto základní desky tak budou podporovat především procesory Intel Core 2 Extreme, Core 2 Quad a Core 2 Duo se sběrnicí FSB na 1066 MHz a 800 MHz. Co se týče pamětí, pak můžete do dual-channel módu připojit až 4 moduly DDR2-800. Referenční design, jejž obvykle přebírají výrobci jako EVGA, XFX, ECS či Biostar, obsahuje rozměrný pasiv na northbridge, jeden slot PCI Express x16, dva PCI Express x1 a tři klasické PCI. SATA 3Gb/s disky můžete připojit čtyři, dále dvě zařízení přes PATA port a nechybí ani FDD port..

Zadní I/O štítek obsahuje konektory PS/2 pro klávesnici a myš, čtyři USB 2.0 porty, Gb Ethernet a konektory osmikanálového audia. Chybí zde tak S/PDIF vstup i výstup a někteří budou jistě postrádat FireWire, sériový či paralelní port. Již ze specifikací, jimž předsedá poloprázdný zadní štít, je jasné, že se nejedná o výrobek pro hi-end trh, avšak to také znamená, že u těchto desek uvidíme i odpovídající ceny. V obchodech by se již brzy měly objevit za sumy v rozmezí 50 -100 USD.

Zdroj: DailyTech, ChileHardware