Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA oficiálně představuje mobilní řadu GeForce 8700

14.6.2007, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA oficiálně představuje mobilní řadu GeForce 8700
Společnost NVIDIA představila svá nejnovější mobilní GPU pro notebooky - GeForce 8700M GT, která jsou synonymem pro momentální mobilní hi-end této společnosti. Nové GPU samozřejmě podporuje DirectX verze 10 a tím i systém Microsoft Vista....
Společnost NVIDIA představila svá nejnovější mobilní GPU pro notebooky - GeForce 8700M GT, která jsou synonymem pro momentální mobilní hi-end této společnosti. Nové GPU samozřejmě podporuje DirectX verze 10 a tím i systém Microsoft Vista. Se zájmem se již přihlásila společnost Toshiba, která tento čip zahrne do notebooků řady Satellite, jak se vyjádřil generální manažer PC plánování Shimpei Kunii a jak se můžete dočíst v předešlé aktualitě.



Kromě Toshiby tato GPU využíjí Sager, Prostar, Eurocom, Biohazard, Connoiseur, Cybersystem, Hypersonic, MALIBAL, Multirama, rock, Evesham, Falcon Northwest, Plaisio, XS2, Nexoc, Hyrican, Vigor Gaming, Voodoo PC, mezi nimiž osobně téměř marně hledám mně známou společnost. NVIDIA slibuje 70% zvýšení výkonu oproti předchozí generaci a dále také technologii PureVideo HD pro přehrávání obsahu HD DVD a Blu-ray a PowerMizer má zajistit inteligentní nakládání s dostupnou energií. Pro další informace nás NVIDIA směřuje na své stránky, avšak tam se dozvíme maximálně to samé co v tiskové zprávě. Pokud ovšem nezapomenu na výčet produktů zde, z nejž ale nevyčteme už vůbec nic.

Na stránkách PCinpact byla všal zveřejněna fotografie, dle níž má tento čip využívat 32 stream procesorů, pracovat na 625 MHz (shadery na 1250 MHz), paměti poběží na 800 MHz a 128bitovém rozhraní. Paměťová propustnost pak bude činit 25,6 GB/s a texture fill rate 10 miliard/sec.

Zdroj: NVIDIA
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.