Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA pravděpodobně chystá velké slevy svých grafických karet

8.6.2007, Milan Šurkala, aktualita
NVIDIA pravděpodobně chystá velké slevy svých grafických karet
Na internetu se začínají objevovat zprávy, že společnost NVIDIA chystá výrazné slevy svých grafických karet, což by ji mělo umožnit být více konkurenceschopnou v boji o zákazníky. Nutno přiznat, že ATi má prakticky všechny své karty podstatně...
Na internetu se začínají objevovat zprávy, že společnost NVIDIA chystá výrazné slevy svých grafických karet, což by ji mělo umožnit být více konkurenceschopnou v boji o zákazníky. Nutno přiznat, že ATi má prakticky všechny své karty podstatně levnější než NVIDIA, snad jedinou výjimkou je celkem vyrovnaná cena GeForce 8800GTS a Radeonu HD 2900XT.



Kolují zvěsti, že například taková GeForce 8800 Ultra by měla nově stát $599, cca 16000Kč s DPH. Slevy se dotknou i GeForce 8800GTX a GTS, které budou proti již zmíněnému Radeonu HD 2900XT opět o něco konkurenceschopnější.

Jako sůl potřebují slevy zejména karty GeForce 8600, především model GTS. Jak GTS, tak i GT se jich mají dočkat. Snižování cen patrně postihne i low-endové karty GeForce 8500 a 8400. Kdo viděl ceny nových Radeonů HD 2600 a 2400 totiž musí jásat, cenová politika ATi je pro zákazníky velmi příznivá. Tak doufejme, že i NVIDIA se jí přiblíží a budeme mít opravdu z čeho vybírat.

Zdroj: www.vr-zone.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.