Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA představuje nové Quadro FX GPU

11.5.2007, Marek Štelčík, aktualita
NVIDIA představuje nové Quadro FX GPU
Společnost NVIDIA představuje nové modely profesionálního řešení Quadro, konkrétně zahrnující Quadro FX 1600M, Quadro FX 570M a Quadro FX 360M. Designéři, inženýři či umělci využijí tyto mobilní GPU v již zmíněném profesionálním segmentu,...
Společnost NVIDIA představuje nové modely profesionálního řešení Quadro, konkrétně zahrnující Quadro FX 1600M, Quadro FX 570M a Quadro FX 360M. Designéři, inženýři či umělci využijí tyto mobilní GPU v již zmíněném profesionálním segmentu, tedy například CAD (computer-aided design), DCC (digital content creatio) a při další práce s videem či grafikou nejen na cestách. Tyto nové mobilní platformy podporují Shader Model 4.0 a nabídnou dále PowerMizer verzi 7.0, novou unifikovanou architekturu a technologii nVidia CUDA pro řešení komplexních úkolů. High-end model Quadro FX1600M doručí obzvláště vysokou kvalitu obrazu a nabídne až 512MB GDDR3 128-bitové paměti.


Na druhém místě zmíněný model Quadro FX 570M podporuje až 256MB GDDR3 paměti, opět 128-bitové, OpenGL 2.1 a DirectX10. Na druhý konec patří entry-level model Quadro FX360M pro malé a mobilní pracovní stanice, který je podobný předchozímu bratříčku, tedy opět až 256MB GDDR3 paměti, avšak pouze 64-bitová šířka paměťové sběrnice. Sběrnice je u všech modelů samozřejmě PCI Express. Nové mobilní řešení NVIDIA Quadro FX budou dostupné v mnoha noteboocích a pracovních stanicích, například u společností Hewlett Packard, Fujitsu, Dell či Alienware.

Zdroj: digit-life
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.