Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nVidia uvádí na trh dvě nové profesionální grafiky Quadro FX 4500 a FX 3450

29.7.2005, Jaroslav Ekl, aktualita
nVidia uvádí na trh dvě nové profesionální grafiky Quadro FX 4500 a FX 3450
Grafické karty Quadro společnosti nVidia Corporation se nacházejí ve velkém množství profesionálních grafických a pracovních stanic. Svoji stabilní pozici si drží především díky vysokému výkonu a široké podpoře ze strany softwarových vývojářů....
Grafické karty Quadro společnosti nVidia Corporation se nacházejí ve velkém množství profesionálních grafických a pracovních stanic. Svoji stabilní pozici si drží především díky vysokému výkonu a široké podpoře ze strany softwarových vývojářů. Nyní přináší nVidia Corporation na trh hned dva nové kousky v podobě Quadro FX 4500 a slabší Quadro FX 3450.

Grafický čip Quadro FX 4500 má podle interních testů dosahovat až o 50% vyššího výkonu oproti předešlým generacím karet Quadro FX. Karta disponuje až 512MB paměti GDDR3, podporuje 32x antialiasing (FSAA) a chybět nemůže ani podpora SLI režimu. Jedná se o jedny z prvních profesionálních karet umožňující vzájemné propojení do SLI. Otázkou zůstává, jak bude tento režim použitelný s profesionálními softwary (CAD, 3D).




Levnější variantou grafických karet Quadro FX je pak model FX 3450, který přináší optimální poměr ceny a výkonu. I tento model disponuje technologií SLI.

Pro srovnání, FX 4500 zvládá 181 milionů trojúhelníků za vteřinu a Fill Rate dosahuje 18.8 miliardy texelů za vteřinu. Model F 3450 se pak může pochlubit 150 miliony trojúhelníků za vteřinu a Fill Rate 5.1 miliardy texelů. Ve spojení s SLI režimem je pak výkon dvojnásobný. Mezi prvními výrobci, oznámila podporu těchto karet firma HP s modely pracovních stanic HP xw9300 a HP xw4300.

Zdroj: http://www.nvidia.com/object/IO_24361.html
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.