Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA uvádí profesionální grafickou kartu Quadro FX 3700

10.1.2008, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA uvádí profesionální grafickou kartu Quadro FX 3700
Společnost NVIDIA obohacuje svou nabídku profesionálních grafických karet o nový model, který budou moci zákazníci využit pro své CAD a DCC aplikace apod. Quadro FX 3700 mají dle slov firmy poskytnout někde až 2x vyšší výkon než předchozí...
Společnost NVIDIA obohacuje svou nabídku profesionálních grafických karet o nový model, který budou moci zákazníci využit pro své CAD a DCC aplikace apod. Quadro FX 3700 mají dle slov firmy poskytnout někde až 2x vyšší výkon než předchozí generace.
Nová generace FX 3700 nabízí 112 procesorů, 512 MB paměti a 256bitovou paměťovou sběrnici (propustnost 51,2 GB/s). K vyššímu výkonu má rovněž napomoci NVIDIA Application Configuration Engine, jehož název v podstatě mluví sám za sebe. Jeho úkolem je automaticky konfigurovat dostupný HW a SW pro dosažení maximálního aplikačního výkonu. Pro ještě větší nárůst výkonu můžete využít také firemní SLI technologii. Vedle FX 3700 je zde však také ještě o něco slabší FX 3500 s 256 MB paměti a propustností 42,2 GB/s.

Quadro FX 3700 samozřejmě také podporuje sběrnici PCI Express 2.0, dále splňuje specifikace Energy Star 4.0 a má spotřebovat pod 80 W energie. Podporována je firemní NVIDIA CUDA technologie a prostředí jazyku C pro paralelizaci výpočtů (určené pro vizualizace). A jako vždy, nové NVIDIA Quadro jsou nabízeny i firmami HP, Dell, IBM a Sun. Quadro FX 3700 přijde zájemce na 1600 USD (výrobcem doporučená cena).

Zdroj: TZ NVIDIA
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.