Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT uvádí skříň Panzerbox kladoucí důraz na efektivní chlazení

20.3.2009, Jan Vítek, aktualita
NZXT uvádí skříň Panzerbox kladoucí důraz na efektivní chlazení
Společnost NZXT se vytasila se svou nejnovější počítačovou skříní Panzerbox, jejímž hlavním znakem by mělo být efektivní chlazení, tedy jinými slovy dobrý průtok vzduchu. K tomu chce tento model využít dva 190mm a jeden 120mm ventilátor,...
Společnost NZXT se vytasila se svou nejnovější počítačovou skříní Panzerbox, jejímž hlavním znakem by mělo být efektivní chlazení, tedy jinými slovy dobrý průtok vzduchu. K tomu chce tento model využít dva 190mm a jeden 120mm ventilátor, které dohromady dávají v ideálním případě průtok celkem 300 CFM. Ovšem to už dnes není nic výjimečného, ale samozřejmě bude záležet také na celkovém provedení skříně, roštech či prachových filtrech.



Název Panzerbox evokuje, že by tato škříň měla být výjimečně pevná a odolná. Hlavním stavebním materiálem však samozřejmě není pančíř, ale svařovaný hliník. A vzhledem k rozměrům 244 x 455 x 455 mm a hmotnosti 6,3 kg nemůžeme čekat, že bude kdovíjak silný. Výrobce ovšem sám říká, že výhodou je také přenosnost skříně a zde mu můžeme přitakat.

Dále se tu dočkáme kombinace normálního hliníkového plechu a perforovaného, přes nějž bude vzduch proudit zvenčí a jenž rovněž poslouží jako prachový filtr. Osobně také velmi rád vidím, že se vzadu výrobce rozhodl využít u ventilátoru kulatou mřížku. Otázkou ale je, jak se bude napájecí zdroj (skříň si můžete objednat s 500W verzí) bude hovět vedle karet a naopak.

Do skříně můžeme vměstnat základní desky ATX, téměř 27 cm dlouhé karty, čtyři pevné disky a tři mechaniky. Tray základní desky je možno vysunout směrem dozadu, a to se bude některým rovněž hodit - zvláště s takovou pozicí zdroje.

Ventilátory o hraně 190 mm (vepředu a nahoře) se otáčejí rychlostí 1100 RPM, což mi přijde až zbytečně moc vzhledem ke hlučnosti a pak je tu zadní 120mm kousek, jehož otáčky nebyly upřesněny. Celkově tedy Panzerbox vypadá na velmi zajímavou skříň podporující instalaci rozměrného radiátoru do horní pozice.

Zdroj: TZ NZXT