Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ na Computexu představila nové IT technologie

6.6.2007, Jan Vítek, aktualita
OCZ na Computexu představila nové IT technologie
Společnost OCZ Technology na asijském Computexu 2007 oznámila své plány s právě zakoupenou společností PC Power & Cooling, z čehož mají vzejít inovativní řešení chlazení pro nadšence. Kromě toho však také představila tři nové technologie,...
Společnost OCZ Technology na asijském Computexu 2007 oznámila své plány s právě zakoupenou společností PC Power & Cooling, z čehož mají vzejít inovativní řešení chlazení pro nadšence. Kromě toho však také představila tři nové technologie, mezi něž se řadí například OCZ Firewire Drive. Tento prozatím vyvíjený flash disk má tedy místo rozhraní USB využívat Firewire a poskytnout tak vysoký výkon. Uvidíme a snad i posoudíme tento produkt již v třetím čtvrtletí tohoto roku.



Dále je zde zařízení nazvané jako Neural Impulse Actuator, což by se dalo přeložit jako ovládání nervovými impulzy a přesně to je jeho náplň práce. OCZ je plánuje použít pro ovládání osobních počítačů a konkrétně her. Prototyp se právě předvádí na Computexu a prozatím umožňuje ovládání her bez použití klávesnice a pouze s minimálním využitím myši. Využívá k tomu 11 signálů, jež mohou být přiřazeny libovolným klávesám nebo tlačítkům.

A nakonec je tu HydroJet, typ uzavřeného okruhu vodního chlazení, které má dle firmy odvádět teplo lépe než klasické vzduchové chladiče (co jiného bychom také měli od vodního chlazení očekávat, že?). OCZ se zde zaměřilo na snadnou montáž a provoz, aby byl tento typ chlazení zpřístupněn i široké veřejnosti. Uvidíme tedy, jak moc se bude toto řešení lišit od již nabízených hotových typů jiných společností. Zpráva bohužel neuvádí žádné technické podrobnosti.

Zdroj: OCZ Technology