Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ připravilo svůj první netbook Neutrino

1.4.2009, Jan Vítek, aktualita
OCZ připravilo svůj první netbook Neutrino
Do netbookového kolotoče se nyní zařazuje také společnost OCZ a nabízí model Neutrino. Ten je označen jako DIY, tedy Do It Yourself, což novinka u této společnosti zase není. Uživatelé si díky tomu budou moci sami zvolit, jaké se zde použijí...
Do netbookového kolotoče se nyní zařazuje také společnost OCZ a nabízí model Neutrino. Ten je označen jako DIY, tedy Do It Yourself, což novinka u této společnosti zase není. Uživatelé si díky tomu budou moci sami zvolit, jaké se zde použijí komponenty, tedy paměti, úložné zařízení (SSD, nebo HDD) a také operační systém. Základní specifikace ale zůstávají neměnné.



Netbook s 10,1palcovým displejem (1024x600, LED podsvícení) je založen na procesoru Intel Atom N270 (1,6 GHz, 533 MHz FSB, 512 kB L2 cache) a čipové sadě Intel 945GSE +ICH7M. Dále se dočkáme čtečky karet 4-in-1 (SD/MMC/MS/MS-Pro), slotu pro 34mm karty PCIe a dvou 1,5W reproduktorů.
Mezi konektory se řadí VGA výstup, RJ-45 Ethernetový port, dva USB 2.0, otvor pro zámek Kensington a dva audio konektory. Zabudovaná je 1,3Mpix webkamera a také rozhraní WiFi 802.11 b/g. Hmotnost činí 1,3 kg a rozměry 263 x 185 x 19,6 ~ 27 mm. O napájení se postará čtyřčlánková baterie s kapacitou 2200 mAh.

OCZ pak dovoluje výběr mezi OS Microsoft Windows XP a gOS/Ubuntu Linux, paměti může být až 2 GB DDR2-667 a poněkud podivné jsou specifikace hovořící o výběru disků. Firma totiž mluví o podpoře SSD, nebo HDD pouze do kapacity 250 GB, přičemž dnes samozřejmě již existují podstatně větší. Navíc jsou u HDD uvedeny také otáčky - 5400 RPM, avšak asi jde pouze o specifikace komponent, jež k Neutrinu nabízí samotné OCZ.

Nejde tedy o žádný výjimečný produkt, jenž by mezi ostatními netbooky nějak vyčníval, tedy alespoň ne dle specifikací.

Zdroj: TZ OCZ Technology