Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ Technology má nové CPU chladiče Gladiator a Gladiator Max

12.9.2008, Jan Vítek, aktualita
OCZ Technology má nové CPU chladiče Gladiator a Gladiator Max
Společnost OCZ Technology kromě paměťových a úložných zařízení také již delší dobu vyrábí produkty z oblasti chlazení a nyní svou nabídku obohacuje o nové univerzální CPU chladiče Gladiator a Gladiator Max, které jsou určeny pro sockety...
Společnost OCZ Technology kromě paměťových a úložných zařízení také již delší dobu vyrábí produkty z oblasti chlazení a nyní svou nabídku obohacuje o nové univerzální CPU chladiče Gladiator a Gladiator Max, které jsou určeny pro sockety AMD AM2/939/754/755 a Intel 775. Chladiče však svým provedením nijak nepřekvapí. Jsou to klasické věžovité modely se čtyřmi heatpipe a množstvím hliníkových žeber, skrz která tlačí vzduch lopatky ventilátorů. Jediný prvek, který je činí alespoň trochu zvláštními, je absence měděné základny. Teplo si totiž z IHS procesoru sbírají přímo heatpipe, které jsou dole zploštělé a zarovnané. Ale ani to není samozřejmě originální prvek, protože jsme jej již měli možnost několikrát vidět i otestovat.



OCZ Gladiator je z dvojice menší a využívá 92mm ventilátor. Ten se točí v rozmezí 1200 - 2800 (PWM), tvoří hluk 19,6 - 26,4 dBA a je vybaven Rifle ložisky. Rozměry celého chladiče jsou 63,17 x 92 x 140,2 mm a hmotnost 550 g i s ventilátorem.



OCZ Gladiator Max má k dispozici 120mm ventilátor s otáčkami 800 - 1500 RPM, hlučností 19,6 - 26,4 dBA (to není má nepozornost, ale skutečně se shoduje s předchozím modelem) a také Rifle ložisky. Zde jsou celkové rozměry 63 x 120 x 165 mm a hmotnost 780 G. Ventilátory se u obou modelů připojují přes gumové čepy, součástí balení je teplovodivá pasta a záruční lhůta byla stanovena na dva roky.

Zdroj: TZ OCZ Technology