Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ Technology nabízí "první DIY notebookové řešení na platformě Centrino 2"

31.10.2008, Jan Vítek, aktualita
OCZ Technology nabízí "první DIY notebookové řešení na platformě Centrino 2"
Společnost OCZ Technology se včera pochlubila, že zákazníkům přináší první DIY (Do-It-Yourself) notebookové řešení, jež je založeno na plattformě Centrino 2, tedy Montevina. Do 15" schránky si tedy uživatelé budou moci navolit jisté komponenty...
Společnost OCZ Technology se včera pochlubila, že zákazníkům přináší první DIY (Do-It-Yourself) notebookové řešení, jež je založeno na plattformě Centrino 2, tedy Montevina. Do 15" schránky si tedy uživatelé budou moci navolit jisté komponenty téměř dle libosti, to tedy v ideálním případě.



Nové notebooky mohou v sobě nést různé procesory Intel Core 2 včetně verzí Extreme a na výběr je dále v oblasti RAM až 8 GB, 80-500GB pevný disk či rovnou SSD, dva druhy mechanik (24x CD-R/RW, 8xDVD+/-R, 6x DVD+/-R DL Combo DVD, NEBO 16x CD-R, 10x CD-RW, 8x DVD+/-R, 4x DVD+/-RW DL, 2x BD Blu-ray) a dva Wi-Fi moduly, kde jeden nabízí Draft-N. Seznam možných voleb je zde (PDF).



Jinak jsou ostatní specifikace pevně dané, alespoň dle toho, co říká produktová stránka. Využít tedy budeme muset grafickou kartu ATI Radeon HD 3650 s 512 MB GDDR3 paměti, 15,4palcový displej s rozlišením 1280 x 800 (lesklý povrch) a Li-Ion šestičlánkovou baterii (plné specifikace jsou zde). Notebook pak váží s battery packem 3,08 kg a má rozměry 35,5 x 25,8 x 3 - 3,8 cm. Za co přesně si ale toto řešení zaslouží označení DIY, to mi poněkud uniká. Vše, co vidím, je jednoduše konfigurovatelná sestava a to ještě zdaleka ne ze všech ohledů.

Zdroj: TZ OCZ Technology