Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ uvádí nová SSD Synapse Cache Series jako vyrovnávací paměti

21.9.2011, Jan Vítek, aktualita
OCZ uvádí nová SSD Synapse Cache Series jako vyrovnávací paměti
Společnost OCZ Technology si připravila nová SSD s označením Synapse Cache Series, která bude sloužit pro cachovací software Dataplex, jenž bude řídit SSD v součinnosti s pevnými disky. Synapse Cache tak budou sloužit jako rychlá vyrovnávací...
Společnost OCZ Technology si připravila nová SSD s označením Synapse Cache Series, která bude sloužit pro cachovací software Dataplex, jenž bude řídit SSD v součinnosti s pevnými disky. Synapse Cache tak budou sloužit jako rychlá vyrovnávací paměť, jejímž úkolem bude zvýšit výkon celého diskového pole.



Je tedy jasné, že tyto novinky jsou určeny pro podniky, které by rády měly k dispozici rychlá SSD, ale nechtějí se vzdát vysoké kapacity poskytované diskovými poli. V praxi to funguje tak, že často potřebná, nebo nedávno vyžádaná data zůstávají přítomna na Synapse Cache SSD, zatímco ostatní jsou na pevných discích. Velmi důležitý je tak samotný software a jeho algoritmy, na nichž bude záležet celkový výkon pole.

OCZ Synapse Cache SSD jsou k dispozici v 2,5" podobě s rozhraním SATA 6 Gbps a paměťmi NAND Flash MLC v kapacitách 64 a 128 GB. Dosahují přenosových rychlostí 550 MB/s pro čtení a pak 490 MB/s při zápisu u 64GB verze a 510MB/s u 128GB verze. Co se týče hodnoty IOPS (náhodný 4K zápis), ta je u 128GB verze přesně 80000 a u 64GB o 5000 nižší.

Hodnota MTBF činí 2 miliony hodin a záruka je tříletá.

Zdroj: TZ OCZ Technology