Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
26.1.2002, Štěpán Mrázek, článek
Již dlouhou dobu se vedou různé spekulace o tom, že firma ATI opouští evropský trh a přenechává distribuci na firmě Hercules. Ne serveru The Inquirer se objevily informace přímo od představitelky firmy ATI Nicole Dortans…
Pavel Vanek | 28.1.200213:27

Nedavno jsem zakoupil grafickou kartu ATI RADEON 32VE Dual jako OEM verzi od firmy Manli. Trochu jsem se toho bal, ale kvalita obrazu je VYNIKAJICI, stejne jako u originalnich ATIn. Zrejme si firma ATI hlida, kdo montuje jejich grafiky.

Odpovědět0  0
ceko | 27.1.200210:20

Je tedy aspon nekdo schopen rict od koho je v teto dobe nejlepsi atinu koupit, ony totiz jaksi originaly opousteji nas trh, tak by nebylo spatne aspon nastinit, ktery evropsky prekupnik karet bude prodavat ty nejvernejsi a nejfunkcnejsi

-)zdravim nemrtvaky-)

Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek | 27.1.200210:22

testoval jsem mnoho karet Hercules a vždy k maximální spokojenosti, jen ta cena není nejnižší :o(. Rozhodně bych nebral nějaký noname.

Odpovědět0  0
GS | 26.1.200219:16

Jdete všichni s tímhle webem do hajzlu. Už dlouhou dobu stojí za hovno a tenhle článek to utvrdil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpovědět0  0
Kuba | 26.1.200220:41

:-)))

Odpovědět0  0
Jakub Lohniský | 26.1.20021:30

Tento clanek pekna blbost. Podobne informace se objevily jiz nekdy 12.ledna na serveru xbit labs, pricemz se podle jinych zahranicnich serveru nezakladaly na pravde. O spolupraci se spolecnosti Guillemont (Hercules) si muzete precist zde: http://www­.ati.com/na/pages/corporate/press/2002/4448.html. Mimo jineho se tam pise: Hercules will market through a European Exclusive Agreement ATI?s new ALL-IN-WONDER (r) products including ALL-IN-WONDER (r) RADEON tm 8500DV technology in retail and distribution channels. This exciting technology is number one worldwide and already counts for 14% of the United States 3D retail market value (NPD Intelect/PC Data: January to November 2001). Mozna by stacilo precist si oficialni press zpravy nebo pozadat o vysvetleni PR spolecnosti ATi...:-( Jinak super komentar, tyhle uvahy mam nejradsi :-(

Odpovědět0  0
jules | 26.1.200210:48

Uz s tymi kartami Hercules asi zacal vid. http://www.rage3d.com/#1011894660­

Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek | 26.1.200211:23

"Podobne informace se objevily jiz nekdy 12.ledna na serveru xbit labs, pricemz se podle jinych zahranicnich serveru nezakladaly na pravde"

...jinými slovy pan Lohniský sám uznává, že je zde prostor pro spekulace.

K článku

Úvod článku velice stručně uvádí spekulace z poslední doby okolo firem ATI a Hercules a dále se odkazuje na článek pana Lohniského (v době jeho zveřejnění ještě redaktora Svět hardware). V závěru je moje osobní úvaha, ke které jsem došel na základě výňatku z rozhovoru (viz obsah článku).

P.S. V závěru samozřejmě uvádím zdroj a svoje úvahy označuji za komentář, což považuji za korektní a velice mě mrzí, že to nečiní všichni čeští IT žurnalosté.

Odpovědět0  0
Jakub Lohnisky | 26.1.200213:16

Hmm...musim se jenom smat. Opet je to tady. Svet hardware zverejni totalni blbost, ale opet misto priznani se, ze slo o unahlene a neoverene informace obrati, vse ve svuj prospech. Pan Mrazka mrzi, ze komentare neuvadeji vsichni cesti zurnaliste...ale uvadeji! vetsinou ale nejsou typu, jeden kamarad mi povidal atp...add muj clanek: ano, odkazovany clanek jsem psal ja, ale vychazel z overenych informaci. co je na tom sloziteho, precist si oficialni tiskove zpravy na serveru vyrobce?

Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek | 26.1.200214:26

Svět hardware zveřejnil část rozhovoru a vlastní názor autora. Zda se jedná o vhodný předpoklad či nikoliv se ukáže časem podle portfolia jednotlivých výrobců grafikcých karet které budou dostupné na Evropském trhu.

A k demagogii v závěru druhého příspěvku pana Lohniského, dovolím si zde citovat závěr svého článku:

"Jeden z mých kolegů, nedávno prohlásil, že lidé ve firmě se dělí na dva druhy. Ty co něco umějí vyprodukovat a ty co jejich práci umějí prodat. ATI se zjevně bude zaměřovat na produkci a vývoj :o)!

jak je vidět, rozhodně se nejedná o komentář stylu "jeden kamarád povídal co bude dělat ATI" jak se snaží naznačit pan Lohniský (zjevně můj článek četl jen velice povrchně), leč o převedení obecně známé pravdy do roviny mých závěrečných úvah.

P.S. moje povzdechnutí nad absencí informací u českých IT žurnalistů se týkalo absence zdroje informací a odlišení textu článku od úvah jak je explicitně uvedeno a jak pan Lohniský zjevně přehlédl či nepochopil.
P.P.S. uvádíte Vy pane Lohniský ve svých článcích zdroj informací či nikoliv ?

Odpovědět0  0
Jakub Lohnisky | 26.1.200215:06

add "jeden kamard mi povidal": pan Mrazek asi cetl muj prispevek velmi povrchne :-) neuvadim: "jeden kamarad povidal co bude delat ATi"! Myslim tim "jeden kamarad povidal neco o rozdeleni lidí..."!
add zdroj: Ne, zdroj neuvadim.
add povzdechnuti: tyto radoby moralizuji povzdechy me vzdy rozesmeji :-)
add "tohle je blbost": ja jsem napsal, ze je clanek blbost (coz nepochybne je) a opet se tady zvrtla diskuze, ktera ctenare nezajima (to si myslim), tudiz nas spor prevedne do emailove formy.

Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek | 27.1.20029:54

Jak vidím, shodneme se alespoň na jednom (viz závěr příspěvku pana Lohniského).

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.