Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.7.2008, Jan Zapletal, aktualita
Microsoft 2. července 2008 představil předplatitelskou nabídku s názvem Equipt, jejíž součástí je roční obnovitelná licence na Microsoft Office Home and Student 2007 a na bezpečnostní servis Windows Live OneCare (obsahuje antivirus, antispyware,...
Kapr (4) | 6.7.200821:27
1­) Příchod nového obchodního modelu by byl zajímavý, kdyby současně neocházelo k omezování těch stávajících. Uvidíme, co se stane.
2­) Krok MS není nijak překvapivý a podle mne jde jen o otevřeně vyřčený trend nastoupený už dávno. ­(Ukončování podpory operačních systémů a vázání OEM licencí na hardware.­) V počátcích osobní výpočetní techniky jste si koupili program a měli jej ­"navždycky­". To se firmám nelíbí. Jejich největšími konkurenty nyní jsou jejich starší produkty. Nedávno jsem četl, že třetina uživatelů MS Windows přeskakuje aktuální verzi. ­(Nejnověji se k tomuto kroku uchýlil i úhlavní kamarád Intel!­) MS musí přijít na to, jak zákazníky přimět, aby přešli na nový produkt. Ale jak?
- Bohatšími funkcemi? Uživatelé je nechápou a budou jen ještě více zmateni. Tvrdím, že drtivé většině uživatelů by stačila Microsoft Office 97. ­(Mnozí doposud nepochopili proporcionální písmo a tabulátor, pro ty by byl nejlepší T602!­)
- Lepším rozhraním? Účelnost uživatelského rozhraní nikdy nebyla jejich silnou stránkou. Umějí rozhraní akorát převést na obrázkové a doplnit pomocníky, kteří předpokládají, že chcete vytvořit dokument z prodejní prezentace ale ve skutečné práci vám překáží.
- Zbývá využít noční můry, které sami vypustili do světa. Bezpečnostní díry a nekompatibilitu.
3­) Pro MS je to velmi zajímavé. Plaťte jim trvalým příkazem a budete v každém okamžiku mít to nejlepší, co MS nabízí. Je ideální zavést menší pravidelnou platbu. Lidé se s ní lépe smíří a méně budou zvažovat smysl této platby. Bude to působit jako seriál, na který lidé koukají jen proto, že už viděli 5 dílů.
4­) 70 dolarů není tak mnoho a spoustě lidí nedojde, že se nerozhodují o 70 dolarech, ale o 70 dolarech KAŽDOROĆNĚ!!!
Odpovědět0  0
sosmen | 6.7.200823:05
Tomu rikam prispevek, doufam ze to pochopi i ten chytrolin co tady vychvaloval novou MS obchodni politiku ­- lichvu. :­-)
Odpovědět0  0
filky (65) | 7.7.200815:46
Pochopil a nevidim v tom problem v momente, kdy to me jako zakaznikovi prenese nejake plus. Vemte si treba takovy antivirus. Mam koupeny NOD32 a licence se obnovuje jednou rocne. To je model, ktery me u antiviru vyhovuje, protoze mam neustale updaty a sluzba je kvalitni. Pokud me MS nabidne stejnou sluzbu, ktera bude solidni a cenove pro me prijatelna, tak nevidim duvod, proc ji nevyuzit. :)
Odpovědět0  0
Mark615 | 7.7.200816:26
no vidite ze jste to v podstate pochopil. Zatimco u antiviru kde hlavni hodnotou softwaru jsou aktualizovana data, v pripade microsoftich produktu je tento model vesmes absurdni. Protoze jeho aktualizace jsou povetsinou bezcenne.
Odpovědět0  0
filky (65) | 7.7.200819:37
Soucasti balicku Microsoft Equipt, o kterem se tu celou dobu bavime a o cemz je i clanek, je i Windows Live OneCare, coz je v podstate antivirus. Takze nejak nechapu vase poznamky. Cetl jste to vubec?
Odpovědět0  0
Mark5165 | 8.7.200810:54
ale notak, to ze ms mlzi tim ze placa dohromady kdo vi co aby clovek nakonec z realne hodnoty toho co koupil mel gulas, prece nebudeme prenaset i do diskuse ... faktem je ze antivirove reseni AVAST home je zdarma .... takze to ze jej MS dava antivirove reseni do tohoto placeneho baliku nestoji ani za zminku ,pocitaji se jen skutecne hodnotne veci ne smeti. kterym se ms snazi tvorit iluzi pridane hodnoty
Odpovědět0  0
Mark5168 | 8.7.200810:58
tak schvalne, dokazme si ze onecare neni pouze smeti ... jednoduchou otazkou ... mohu koupit produkt bez onecare za cenu ktera vznikne odectenim udajne hodnoty predplaneho onecare ?? .. nemohu ... to proto ze cena onecare neni canou onecare, ale vseho toho s cim bude onecare bundlovana ... o takovy podfuk proste nemam zajem
Odpovědět0  0
filky (65) | 8.7.200820:53
nekdy je to fakt tezke uznat chybu ze? :)
Odpovědět0  0
Mark516 | 7.7.20088:21
Já to vidím tak, že čím častěji bude chtít MS zaplatit, tím častěji se budou zákazníci ptát zda by to nešlo někde jinde, levněji .... to máte stejné jako s bankami, dodnes nás všechny na poplatcích pumpovali, nebylo to mnoho pár stovek měsíčně, ale právě díky té pravidelnosti to lidi velmi těžce nesli, a teď kdyz nastoupila na trh bezpoplatková mBank získala 100 000 klientu takovým fofrem že se ostatním bankám protočili bulvy ...
Odpovědět0  0
filky (65) | 5.7.20081:14
... musim reagovat na ty dva nahore. Placeni softwaru pausalne je stare uz skoro 10 let panove. Za MMORPG hry se plati uz nekdy od Asherons Call, ktery vysel v roce 1999, a hry EverQuest. MS tudiz zacne nabizet pouze dalsi model, jak si poridit jejich software, coz je vzdy plus. Zakaznik si totiz muze vybrat. A o to jde panove ...
Odpovědět0  0
sosmen | 5.7.20089:34
Mas pravdu v tom, ze placeni SW pausalne je velice stara zalwzitost, tusim jiz od stredoveku, ale porad to nemeni na tom ze je to lichva nejvyssiho kalibru. Ze si muze vybrat je moc hezke, ale ja si chci vybrat pri koupi produktu, zaplatit a hotovo, tady si vyberes, zaplatis o neco min a za rok znovu, slusne zajisteni zakazniku na budoucnost. PS > proc myslis, ze mobilni operatori rusi smlouvy a pausaly ? protoze to lidi otravuje. Ale jinak nic ve zlem, je to jem Mrkwosoft :­-)
Odpovědět0  0
filky (65) | 5.7.200815:22
Nesouhlasim. Mesicni pausaly je proste obchodni model jako kazdy jiny a dokud bude o ne zajem a pro obchodnika budou zajimave budou se nabizet. Nechapete, ze to jestli je obchodni model dobry nebo ne, nerozhoduje to, jestli se to konkretne vam libi nebo ne. Nekteri lidi tento novy model od MS vyuziji prave z duvodu toho, ze prave pro ne bude vyhodnejsi. A o to de, mit moznost volby, ktery model si zvolim ­- pausal nebo jedna fixni platba.

A mimochodem hru Asherons Call vydal Microsoft, maji tudiz s timto modelem uz celkem dobre zkusenosti. :)
Odpovědět0  0
Mark156 | 7.7.20088:17
jediny kdo takovy model vyuzije s nadsenim je nase statni sprava ... a to ne proto ze je vyhodnejsi, ale proste proto ze to microsoft do statni spravy hrave protlaci skrze lenost ve statni sprave dokonale neschopnych IT servisaku a skrze sve osvetove prednasky s bohatym obcerstvenim a pauzou na golfovy match ... predplatne nemuze byt vyhodnejsi kdyz nove verze MS neprinasi zadnou inovaci a tak staci jen koupit pred 6 lety a dodnes na tom jet v pohode...
Odpovědět0  0
fasd | 4.7.200814:43
microsoft je zoufaly, neproda skoro nic. JEho nove verze vist celi kritice ze vsech stran a firmy ODMITAJI tento bastl vubec instalovat. Zrovna tak Office 2007 se firmam jevi jako vyhozene penize do luftu takze proste neupgraduji. Microsoft ale potrebuje prachy k zivotu takze vymyslel zpusob jak si zajistit nekonecny prisun penez aniz by vubec musel neco vyvyjet a dodavat nejake skutecne inovace ... vymyslel predplatne ... na to ja mu kaslu, mam openoffice. Ten uz se bude jen zlepsovat a je a porad bude zadarmo .... proc bych se mel nejakym vydriduchem jako je MS vubec zabyvat ?
Odpovědět0  0
sosmen | 4.7.20087:43
To by se mrkwosoftu libilo tahat z nas prachy pausalne a mit zajistene zivobyti bez prace, ty jejich obchodni politiky posledni dobou je jen sprosta lichva a OS maji davat k PC zadaxa nebo za promily porizovaci ceny PC.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.