Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Oficiální uvedení platformy Intel Core vPro

5.2.2010, Jan Vítek, aktualita
Oficiální uvedení platformy Intel Core vPro
Společnost Intel představila své nové procesory Intel Core vPro, které jednak využívají známou funkci Intel Turbo Boost, ale jsou také vybaveny pokročilým zabezpečením a funkcemi pro správu dat. U modelů Core i5 vPro slibuje Intel 80procentní...
Společnost Intel představila své nové procesory Intel Core vPro, které jednak využívají známou funkci Intel Turbo Boost, ale jsou také vybaveny pokročilým zabezpečením a funkcemi pro správu dat. U modelů Core i5 vPro slibuje Intel 80procentní zvýšení výkonu při provozu kancelářských aplikací a třikrát rychlejší zpracování šifrovaného materiálu v porovnání se "současnými běžně používanými počítači" díky HW instrukcím pro AES šifrování..



Platforma s procesory Core vPro zahrnuje základní desky se sadou Intel Q57 Express, síťovým zařízením Intel 82577LM Gigabit pro notebooky a 82578DM pro stolní počítače. Nové počítače již uvádějí známí výrobci jako Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo či Toshiba. A také poskytovatelé IT služeb včetně společností AT&T Tech Support 360 a PlumChoice plánují zabudovat funkce nové technologie Intel Core vPro do své nabídky pro malé a středně velké podniky.

Dočkáme se také technologie Intel Anti-Theft 2.0, jež je schopna zablokovat přístup k počítači, pokud bylo vyhodnoceno, že počítač byl ztracen nebo ukraden. Reaktivace počítače má být snadná a tuto technologii budou podporovat vedle jiných Fujitsu, HP, Lenovo a Panasonic, i bezpečnostní společnosti typu Absolute Software, PGP, Phoenix a WinMagic.

Dálkové ovládání Intel Keyboard-Video-Mouse (KVM Remote Control) je propojeno s integrovanou grafickou kartou a nabízí administrátorům plnou kontrolu i v tom případě, že nebude pracovat OS. A Intel Remote Encryption Management umožňuje IT pracovníkům vzdáleně spravovat počítače se zašifrovanými pevnými disky, bezpečněji tyto disky otevírat a zpřístupnit veškeré schopnosti technologie Intel vPro.

Zdroj: TZ Intel