Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ohrozí Cloud Computing výkonný herní hardware?

26.3.2009, Jan Vítek, aktualita
Ohrozí Cloud Computing výkonný herní hardware?
V dnešní době hráči počítačových her, kteří si chtějí kvalitně na velkých monitorech zahrát nejnovější pecky, utrácejí až nemístné sumy za počítačový hardware a do peněž leze rovněž nemalá spotřeba jejich miláčků. Brzy by se ale měla objevit...
V dnešní době hráči počítačových her, kteří si chtějí kvalitně na velkých monitorech zahrát nejnovější pecky, utrácejí až nemístné sumy za počítačový hardware a do peněž leze rovněž nemalá spotřeba jejich miláčků.



Brzy by se ale měla objevit zajímavá náhrada v podobě platformy OnLive skládající se z online služby, 'tenkého klienta' nazývaného mikrokonzole a ten se již jen připojí ke vstupním a výstupním periferiím, tedy ovladačům, zvukovému systému a monitoru či TV.



Klient se dále chová podle pravidel Cloud Computingu - předává vstup od uživatele online serverům, které vše zpracují a vypočítají a zpět posílají již jen výstupní data. Klient tedy nemusí disponovat žádným velkým výkonem, ale požadavky budou spíše kladeny na rychlost, odezvu a spolehlivost internetového připojení.

Platforma byla vyninuta s ohledem na to, aby zvládla jakoukoliv dnešní hru, Crysis nevyjímaje. A především po koupi takového zařízení se nebudeme muset nijak ohlížet na to, jak moc náročné hry přijdou v budoucnu a i distribuce samotných her a jejich aktualizace i nastavení musí být zákonitě daleko jednodušší, tedy pro uživatele spíše zcela bez práce.

Co se týče připojení, standardní TV kvalita si vyžádá širokopásmové připojení o rychlosti 1,5 Mbps a HDTV bude požadovat alespoň 5 Mbps. Pro omezení vlivu zpoždění tu jsou speciální algoritmy. OnLive si již získalo pozornost velkých firem jako EA, THQ, Codemasters, Ubisoft, Atari, Warner Bros., Take-Two či Epic.

Zdroj: techPowerUp!