Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OKI a novinky na letošním Invexu

29.10.2007, Marek Štelčík, aktualita
OKI a novinky na letošním Invexu
OKI Printing Solutions, známá společnost na trhu s tiskárnami, je se svou účastí na letošním ročníku veletrhu INVEX-DIGITEX spokojen. Na stánku OKI představili zástupci společnosti novinky z oblasti tiskových řešení pro malé i velké kanceláře...
OKI Printing Solutions, známá společnost na trhu s tiskárnami, je se svou účastí na letošním ročníku veletrhu INVEX-DIGITEX spokojen. Na stánku OKI představili zástupci společnosti novinky z oblasti tiskových řešení pro malé i velké kanceláře a grafická studia. Zákazníky z větších firem zaujala první A3 barevná tiskárnu na trhu, kterou není nutné odepisovat. Cena modelu OKI C8600n pro koncové zákazníky totiž poprvé u prodejců klesla pod 40 tisíc Kč bez DPH. Potvrdil se trend zájmu o multifunkční zařízení, a to zejména o barevné modely. Po poklesu cen na současnou úroveň jsou tyto multifunkce vhodným řešením, které splňuje požadavky zejména malých a středních kanceláří. Návštěvníci ocenili i novou řadu malých tiskáren B2000 se zajímavým designem, s nimiž se mohla širší veřejnost seznámit poprvé na Invexu.



Zajímavostí na stánku OKI byla prezentace projektu hlasového ovládání tiskárny, který vznikl ve spolupráci OKI a společnosti IBM. Tiskárna dokáže na příkaz vyslovený do mikrofonu v počítači vytisknout požadovaný dokument. „Takzvané přirozené ovládání, tedy ovládání přístrojů hlasem, patří rozhodně mezi budoucí praktické využití současného výzkumu. Jsou povolání, kde potřebujete pracovat s počítačem, ale nemáte volné ruce, například lékaři, anebo si představte asistentky, které pracují s počítačem tak intenzivně, že další úkony je pak už brzdí v práci. Ti všichni ocení tisk na slovní příkaz,“ prezentoval možnosti využití Ján Ftáčnik, technický ředitel společnosti OKI.

Zdroj: OKI