Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OpenAI spouští ChatGPT Plus, předplatné za 20 USD měsíčně

7.2.2023, Milan Šurkala, aktualita
OpenAI spouští ChatGPT Plus, předplatné za 20 USD měsíčně
Systém umělé inteligence ChatGPT od OpenAI, do kterého hodně investoval např. Microsoft, bude nově k dispozici i za předplatné ve výši 20 USD měsíčně. Jmenuje se ChatGPT Plus a přinese několik vylepšení pro spolehlivější práci se systémem.
ChatGPT v posledních týdnech doslova obrátil svět informačních technologií a je otázkou, zda jak dlouho prvotní "hype" vyšumí a do čeho se to v budoucnu vlastně přetaví (a jak velkou součástí našich životů vlastně ChatGPT a podobné systémy budou). Jde o systém umělé inteligence od OpenAI, který dokázal dosáhnout už mnoha působivých výsledků. Otázkou ale je, jak tento systém monetizovat, ale zároveň ho nechat přístupný veřejnosti. OpenAI proto před několika dny představilo předplatné ChatGPT Plus za 20 USD měsíčně. A co nabízí navíc?
 
ChatGPT
 
Ve špičce, kdy uživatelé bezplatné varianty musí čekat na uvolnění kapacity, budou mít předplatitelé přednostní přístup, a tedy i rychlejší odezvu systému. Také se dříve dočkají různých vylepšení a nových funkcí. Prozatím se toto ale týká uživatelů v USA na čekací listině, kterým budou posílány pozvánky do tohoto přednostního systému za peníze. Později se systém předplatného rozšíří i na další země, nicméně bezplatná varianta zůstane stále k dispozici.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.