Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ovladače GeForce 185.85 - výkonnostní srovnání

26.5.2009, Petr Štefek, článek
Ovladače GeForce 185.85 - výkonnostní srovnání
Uplynul nějaký čas, a tak zde opět máme srovnání výkonu mezi současnou a minulou verzí ovladačů pro grafické karty GeForce. O informace nepřijdou ani majitelé SLI systému, které v grafech najdou vedle samostatné GeForce GTX 285 také.
Ovladače GeForce 185.85 jsou opět krokem kupředu a v různých hrách vykazují zvýšený výkon. Polepší si hráči holdující Crysis Warhead, Fallout 3 a Call of Duty: World at War. Nvidia tvrdí, že výrazné nárůsty můžeme zaznamenat i ve hře The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, která je herním hitem poslední doby a v nejbližší době se podíváme na to, jak si v této povedené hře vedou současné grafické karty. Na hodnoty proklamované Nvidií v release notes jsme se bohužel nedostali, ale je možné, že odlišných konfiguracích a grafických kartách budou výsledky lepší.

Nejmenovaný konkurenční server dokonce naměřil až 20-40% nárůst u karet s čipy G92 a pamětí o velikosti 512MB, což je přinejmenším diskutabilní a trošku to nahrává spekulacím o ne zrovna košér úpravách v této řadě ovladačů GeForce. Zatím bohužel více nevíme, ale pokud to bežný hráč není schopen rozeznat, tak si s tím hlavu rozhodně lámat nemusí. Zvláštní ovšem je, že by si tyto nárůsty u starších karet nechala Nvidia pro sebe a nevytrubovala je do světa.



GeForce 185.85 jsou každopádně ovladači doporučenými, neboť přinášejí také novou verzi PhysX, upravenou správu textur pod rozhraním DirectX 10 a zlepšený Z-Culling (odstranění neviditelných pixelů). Zde se také nabízí otázka, do jaké míry mají tato vylepšení vliv na výkon starších karet s menší pamětí a propustností paměťového subsystému, protože u poslední generace karet GeForce s jádrem G200/b se podobných zázraků nedočkáte. Ovladače stahujte z oficiálního webu Nvidie.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.