Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ovladače grafických karet ATi a nVidia pro operační systém Windows Vista

31.1.2007, Milan Šurkala, aktualita
Ovladače grafických karet ATi a nVidia pro operační systém Windows Vista
Včera byl po dlouhém čekání představen operační systém Windows Vista a kancelářský balík Microsoft Office 2007. Zatímco česká verze Visty bude k dispozici až 1. března, Office 2007 si budeme moci koupit již 7. února. Spolu s uvedením těchto...
Včera byl po dlouhém čekání představen operační systém Windows Vista a kancelářský balík Microsoft Office 2007. Zatímco česká verze Visty bude k dispozici až 1. března, Office 2007 si budeme moci koupit již 7. února. Spolu s uvedením těchto produktů vydaly společnosti ATi i nVidia ovladače pro své grafické karty určené právě pro Windows Vista.



Nové ovladače ATi Catalyst 7.1 disponují WHQL certifikací, přináší podporu BluRay a HD DVD, CrossFire, OpenGL, novinkou je pak výrazně přepracovaný ATi Catalyst Control Center. Přiznejme si, že to opravdu potřeboval.



nVidia ve svých ovladačích ForceWare 100.54 podporuje grafické karty GeForce řady 6, 7 a 8. Pro tyto karty je zde podpora DirectX 9 a OpenGL, grafické karty GeForce řady 8 mohou využít i podpory grafického rozhraní DirectX 10.

Zatím není podporováno SLI, to by však mělo být přidáno v nových ovladačích, které by měly vyjít ještě dnes, bohužel jen pro GeForce řady 8 v rozhraních DirectX 9 a OpenGL. Podpora SLI v DirectX 10 pro GeForce řady 8 a SLI v DirectX 9 a OpenGL pro GeForce řady 6 a 7 by se měla objevit v nějaké z příštích verzí driverů.

Zdroj: www.hardocp.com, www.bit-tech.net
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.